Caleffi Storia

Historiku

Ne i kemi përmirësuar aftësitë tona që nga viti 1961

 

E gjithë historia e Caleffi-t në një ekskursus të hollësishëm: nga fillimet në vitin 1961, duke vijuar me zhvillimin e fuqishëm në vitet '80, deri te zgjerimi tregtar ndërkombëtar në vitet '90. Përjetoni momente si: krijimi i Qendrës Kërkimore CUBOROSSO ose MAV.

2018 - Caleffi po shndërrohet në një fabrikë inteligjente

Caleffi history

Në vitin 2013 u zhvillua një projekt i gjerë për modernizimin e operacioneve, dhe aspektet e tij kryesore u miratuan: menaxhimi (planifikimi i prodhimit), proceset e prodhimit (dizajni dhe optimizimi i tyre) dhe procedurat e funksionimit (modernizimi i proceseve të prodhimit, me makineri dhe sisteme të reja dhe me një investim paralel në trajnimin e stafit). Për secilën nga këto fusha, u lançuan plane të veçanta të projektit, që përfshinin më shumë se 500 njerëz nga Departamenti i Operacioneve, dhe tani CALEFFI vërtetë po hyn në epokën e Industrisë 4.0.

Por sistemet janë edhe më të rëndësishme: platforma MRPII (Planifikimi i Burimeve të Prodhimit), me vlerë 1 milion Euro, është prezantuar si pjesë e një projekti që filloi në vitin 2013 dhe u vu në funksion në janar 2015. Kjo platformë u integrua te MES (Sistemet e Ekzekutimit të Prodhimit) dhe APS (Planifikimi dhe Plani i Avancuar), aplikacione kyç për të arritur krijimin e një Fabrike Inteligjente.

Caleffi është tashmë gati të ndërmarrë hapa të rinj në rrugën e Transformimit Digjital.

2017

Blerja e cristina

Më 29 qershor u nënshkrua marrëveshja: Caleffi blen CRISTINA Rubinetterie.

Kjo ishte një marrëveshje biznesi domethënëse midis dy sipërmarrësve që kanë një histori të gjatë dhe kanë bashkëpunuar me respekt reciprok, duke pasur të njëjtën etikë pune, qasje biznesi dhe territor lokal. Grupi Caleffi ka zgjedhur të diversifikohet, duke hyrë në tregun e çezmave dhe rakordeve për të siguruar vazhdimësinë dhe rritjen e ardhshme për markat tregtare CRISTINA dhe SILFRA.

 

Hapja e selisë së dytë së caleffi china

Selia e dytë e Caleffi China hapet në qendër të Shangait. Një moment historik me rëndësi të veçantë duke pasur parasysh kompleksitetin e tregut kinez: dallimi midis dy kulturave, sjellja e ndryshme e klientëve, tiparet specifike të sistemeve HVACR që planifikojnë një hapësirë kaq të madhe territoriale. Një afrim që filloi para njëzet vitesh, kur marka Caleffi u prezantua zyrtarisht në tregun kinez në Pekin ISH 1996.

2016

Një lamtumirë. Dhe një falënderim nga zemra

Një vit i trishtuar për ne, pasi Francesco Caleffi ndërroi jetë në prill. Megjithatë, ai na la përpara një të ardhme të mrekullueshme.  [Here our words]

Inaugurimi i caleffi turkey

Caleffi Turkey tani është realitet dhe ka selinë e saj në Stambollin e mrekullueshëm.
Edhe një herë, kemi eksportuar një model që është vërtetuar të jetë i suksesshëm deri më tani: marka garanton një mbështetje teknike të klasit të lartë në tregun vendas përgjatë gjithë udhëtimit, që nga kontakti i parë deri te marrëdhëniet pas shitjeve.

2015 - Hapja e caleffi Poland

2015

Pas pranisë në tregun polak prej një kohe të gjatë përmes një distributori kryesor, që nga viti 2015, Caleffi do të jetë i pranishëm me anë të një dege aktive dhe të strukturuar. Vendndodhja e re do të plotësohet me një dhomë dedikuar edukimit teknik dhe mbledhjeve, një version i sallës ekspozitë “EXPERIENCE” në Itali.

2014

2014

Salla e re e ekspozitës dhe e mbledhjeve brenda CUBOROSSO hap: CALEFFI EXPERIENCE.

250 m2 shfaq panele demonstruese funksionale, makete, video, ekrane ndërvepruese me prekje: një sallë ekspozite e cila do të jetë një shfaqje eksperimentale e markës dhe vlerave të saj.

2011 - 50 vitet e para

Caleffi festoi pesëdhjetë vitet e para të veprimtarisë në mars 2011. Pesë dekada të suksesshme dhe sfiduese me angazhim - dhe investim - për kërkim, zhvillim dhe komunikim.

Prandaj, ky vit nënkupton kohën që ne të reflektojmë dhe të nxjerrim disa përfundime. Parimi kryesor i shoqërisë nuk ka ndryshuar: të jemi të vetëdijshëm për potencialin dhe vlerat tona, duke i qëndruar besnikë rrënjëve dhe identitetit tonë. Caleffi duket se ia ka dalë t'i përmbahet kësaj filozofie ndër vite.

Një partner i Caleffi-t për vite me radhë, që nga viti 2011, All Valve Industries Pty Ltd, shpërndarës i produkteve HVAC që gëzon sukses në tregun australian, është një pjesë integrale e Grupit: ai i tregton produktet tona në mënyrë efektive duke ruajtur pavarësinë e menaxhimit dhe modelin e shitjeve të shumë markave.

2009 - U hap “MAV”

2009

Caleffi vazhdon të investojë në novacione nga të cilat marrin përfitime klientët. Magazina e re Automatike Vertikale (MAV), e cila ndodhet pranë ambienteve ekzistuese në Fontaneto d’Agogna, hapi dyert. Ajo do të përmirësojë shërbimin ndaj klientit duke optimizuar proceset logjistike.

Siç ndodh me menaxhimin e porosive, magazinimi dhe trajtimi i mallrave është plotësisht i automatizuar, duke rezultuar në një kohë më të shkurtër përpunimi që minimizon gjasat e gabimeve nga operatori. 

2008 - CUBOROSSO

2008 - Cuborosso

Çdo vit është një vit i rëndësishëm në historinë e një shoqërie, por kjo merr një vlerë simbolike të pazakontë për Caleffi-n. Qendra e re Kërkimore, një kombinim i traditës dhe novacionit, u ndërtua dhe u inaugurua këtë vit. Caleffi ka kryer gjithmonë testime produktesh dhe kërkime zhvillimore, por që nga viti 2008 e gjithë ekspertiza, instrumentizimi dhe ndarja e rezultateve u vendosën nën një çati të dedikuar.

2007 - Zbarkuam në SHBA

Hapja e një ambienti të ri në Menomonee Valley, Milwaukee u festuar me një ceremoni dedikimi. Ambienti prej 35,000 metrash katrorë përmban zyrat kryesore, magazinën dhe operacionet e montimit dhe ka karakteristika si nxehtësi rrezatuese për të ngrohur dyshemetë.

Drita që kursen energjinë elektrike rrit përdorimin e dritës natyrale nga dritaret në të gjithë ndërtesën. Nxehtësia hidronike diellore plotëson përdorimin e bojlerëve me efikasitet të lartë.

2006

Në janar u krye një bashkim: Caleffi S.p.A. inkorporoi Netcam nën emrin e shoqërisë, në mënyrë që të përmirësojë organizimin dhe menaxhimin administrativ të grupit. U krijua një organizim i vetëm, më efikas nga dy shoqëritë dhe impianti i prodhimit të Netcam, që do të mbetet funksional, ka filluar të njihet si Caleffi 2.

2004

Një zyrë e re shitjesh u hap në Francë. Qëllimi i saj është të rrisë ndërgjegjësimin për markën duke ofruar një mbështetje të fortë konsulence.

Dhjetor 2004: RDZ iu bashkua grupit Caleffi. Kjo blerje ishte e rëndësishëm, pasi plotësoi shërbimet që grupi mund të ofrojë së bashku me ekspertizën e kërkuar. Identiteti i shoqërisë është ruajtur për të garantuar vazhdimësinë, ashtu si pavarësia në marrjen e vendimeve strategjike dhe të prodhimit. Marka tregtare RDZ mbetet e paprekur, pasi është një markë me një histori suksesi.

2003 - SAP bëhet pjesë e CALEFFI

Caleffi blen një shoqëri të vogël, të quajtur Tecsas, e cila ndodhet në Italinë Veriore, e specializuar në prodhimin e ndarësve dhe deaeratorëve. Ky operacion garanton një gamë më të gjerë të këtyre produkteve të mbështetur nga njohuritë e thella të një specialisti: edhe një herë tjetër, Caleffi ngre themelet mbi kompetencën.

Për një komunikim më të mirë dhe për të rritur menaxhimin e të gjitha magazinave të shpërndara në mbarë botën, është lançuar një projekt SAP në nivel ndërkombëtar.

2002 - certifikuar nga ISO

Caleffi S.p.A. është një nga shoqëritë e para në Itali që ka marrë Certifikimin ISO për Standardin e Ri Ndërkombëtar dhe Certifikatën e Menaxhimit të Cilësisë ISO 9001:2000. Pas një vlerësimi pozitiv të kryer nga ICIM S.p.A., e cila si anëtare e CISQ i përket Rrjetit të Certifikimit Ndërkombëtar IQNet, Sistemi i Cilësisë së Caleffi rezultoi konkurrues në tregjet ndërkombëtare dhe në përputhje me standardet duke imponuar si përmirësimin e Kënaqësisë së Klientit ashtu edhe përmirësimin e vazhdueshëm të efikasitetit të Sistemit të menaxhimit të cilësisë. Ky certifikim i ri u mor falë bashkëpunimit të të gjitha Departamenteve të Shoqërisë dhe të gjithë Furnizuesve. Ky çmim do të jetë padyshim një mjet i vlefshëm për përforcimin e markës Caleffi në tregjet kombëtare dhe ndërkombëtare.

2000

Caleffi dhe dy shoqëritë e grupit, Pressco dhe Netcam, së bashku me filialet e huaja të grupit, punësojnë rreth 600 persona dhe shënojnë fitime të konsoliduara prej mbi 200 miliardë Lira Italiane. Nismat e reja tregtare do të sigurojnë që emri dhe marka tregtare Caleffi të njihen në të gjithë botën. Ndër nismat e fundit është hapja e zyrave të shitjeve në Amerikën e Jugut, Kinë dhe Rusi, tre tregje këto me potencial të jashtëzakonshëm.

1996 - Me largpamësi

Për të siguruar hapësirë ​​për zgjerimin e ardhshëm të prodhimit, Caleffi bleu një fabrikë në Gattico, pranë Maggiate. Fabrika kishte 13,000 m² sipërfaqe në atë kohë (tani është mbi 17,000 m²), dhe zinte një territor prej 135,000 m². Ky territor lejoi zgjerimin e fabrikës në mbi 40,000 m².

Vitet ‘90

Vitet ‘90 treguan se sa efikas ishte sistemi i vjetër i kontrollit të cilësisë: Morëm certifikatat ICIM dhe BSI, dhe i gjithë sistemi i cilësisë u certifikua sipas standardeve UNI EN ISO 9001. Këto vite panë gjithashtu rritje të shpejtë në Itali dhe në tregjet e eksportit. Netcam u themelua në vitin 1996 për të prodhuar vegla përpunimi, bojëra, dhe makineri montimi dhe testimi. Filluan të hapen gradualisht filiale në Britaninë e Madhe ('92), Portugali ('92), Holandë ('94) dhe Afrikën e Jugut ('98) si dhe një zyrë shitjesh në Slloveni ('98).

Vitet ‘80

the 80's

Edhe pse aktivitetet e kontrollit të cilësisë filluan në vitin 1975, zhvillimet e vërteta në cilësi ndodhën në vitet 1980, kur u morën certifikimet e para të produktit dhe u botua Manuali i Cilësisë së Shoqërisë. Në vitet ‘80 u nënshkruan edhe kontratat e para të me klientë të mëdhenj si Vaillant, Bosch, Landys & Gyr dhe, më vonë, Saunier Duval. Caleffi ndërmori edhe dy hapa të tjerë të rëndësishëm për zhvillimin në këtë dekadë. Pressco, një shoqëri farkëtimi me nxehtësi me material bronzi, u ble dhe filiali i parë i huaj, Caleffi Armaturen GmbH, u hap pranë Frankfurtit në Gjermani.

1975 - Rritja me hapa shpejtë

1975

Për shkak të hapësirës, ​​Caleffi e zhvendosi selinë në Fontaneto d'Agogna, ku ndodhet edhe sot. Zgjedhja e vendit të ri u përcaktua nga afërsia me rrugët kryesore dhe nga fakti që zona industriale ofronte mundësi të shkëlqyera për zgjerim. Caleffi kishte fillimisht një sipërfaqe prej vetëm 6,600 m², por dy shtesa të fabrikës në vitin 1980 dhe 1990 e kanë rritur tashmë madhësinë vetëm për ndërtesën kryesore në 28,000 m². Para fundit të vitit 2001, punët e mëtejshme të zgjerimit e çuan këtë shifër në 43,000 m².

1961 - Fillimet

1961

Caleffi lindi në Gozzano, në provincën italiane Novara. Shoqëria fillimisht prodhonte rakorde dhe aksesorë bronzi dhe çeliku për prodhuesit e tjerë të valvulave. Megjithatë, shumë shpejt, falë një organizimi të mirë-strukturuar të shitjeve, tregu i referencës ndryshoi dhe prodhimi ndoqi të njëjtën rrjedhë. Biznesi i ri bazohej në produktet e përfunduara të markës Caleffi për shitje nga shitësit me shumicë të produkteve për ngrohje dhe ato hidraulike.