23 February 2018

MCE2018 është këtu!

MCE, 13-16 mars 2018
Stenda A41/51 - C42/52
Fiera Rho, Milan

Edicioni i 41 i MCE, Mostra Convegno Expocomfort, do të mbahet nga data 13 deri më 16 mars. Si zakonisht, ky udhëheqës dyvjeçar botëror në industrinë e sistemeve civile dhe industriale do të mbahet në Qendrën moderne të ekspozitave të Milanos (MCE), Rho. Ekspozita do të prezantojë produkte inovative në të gjitha fushat, duke përfshirë ngrohjen, pajisjet, komponentët, ajrosjen, kondicionimin, ftohjen, trajtimin e ujit, burimet e ripërtëritshme dhe automatizimin shtëpiak.

Caleffi do të jetë në pavijonin historik 7, i cili i kushtohet tërësisht propozimeve dhe risive që kanë të bëjnë me ngrohjen. Stenda do të gjindet në vendin e saj të zakonshëm, në këndin A41 / 51 - C42 / 52: 640 m2 mikpritje, shfaqje të produkteve, profesionalizëm dhe përvojë dixhitale në Caleffi Experience.

Projektuar nga arkitektja Giorgia Giordano e Kibox, stenda e Caleffit është projektuar në mënyrë të tillë që njëkohësisht të vërë në dukje dhe të tërheqë vëmendjen, në mënyrë që Caleffi, produktet e saj, vlerat, objektivat, njerëzit dhe hapësira e punës të transmetohen në zonën e ekspozimit, të paktën konceptualisht.

Një shikim i përciptë së shpejti do ti tregojë gjithkujt se sa afër zemrës së Caleffit është prodhimi italian. Ngjyrat mbizotëruese janë e bardha, e kuqja dhe jeshilja: një zgjedhje kjo e qëllimshme dhe strategjike që paraqet flamurin italian. E çfarë tjetër mund të shprehë më mirë krenarinë e thellë të Caleffit mbi talentin e kombit të saj? Është pikërisht kjo, bindja që e ka shoqëruar kompaninë për më shumë se 5 dekada.

Stenda është e përbërë nga tri hapësira kryesore, ku secila prej tyre përcjell një ide të caktuar arkitektonike dhe simbolike:

 

ZONA E PRODHIMIT: PRODHIMI

Pjerrësia industriale dhe materialet teknike tregojnë qartë se sa shumë identifikohemi me sektorin italian të inxhinierisë - një zonë e cila është zhvilluar me shpejtësi dhe ka arritur të përhapet në nivel ndërkombëtar, duke mos e tradhëtuar asnjëherë elegancën e brendshme të rrënjëve të saj tradicionale. Bërthama jonë e prodhimit nuk ka ndryshuar por sidoqoftë, ne kemi arritur të përparojmë në tregjet botërore me hapa gjigante duke zgjeruar kështu ofertën tonë të pjesëve përbërëse për ngrohje dhe sistemet hidroteknike e duke u kujdesur që të kemi një treg vazhdimisht në evolim.

Pjesa e sipërme e stendës, e shtrirë në mënyrë mbresëlënëse në mbi 300 metra katrorë të zonës së produktit, është hartuar në mënyrë të tillë që ti lërë mbresa spektatorit me pamjen e saj madhështore. Kjo, është krenaria e stendës së Caleffit - përcaktimi i thelbit të saj dhe tërheqja e vëmendjes për ekspozitën e mëposhtme. Në një nivel komunikativ, është objekti skenik që përfaqëson zonën e produktit me ikonën e saj të zmadhuar.

Këto janë edhe hapësirat ku do të shfaqen produktet e reja, të përmendura mëposhtë:

ZONA E NGROHJES: versionet e reja dhe kombinatet e aditivëve kimikë DIRTMAG për serinë 54534 me valvula mbyllëse, heqësi i ajrit DISAALEX seria 551 me përbëje prej teknopolimeri, valvula dinamike termostatike DYNAMICAL® seria 230, lidhësja dhe njësitë e rregullimit për terminalet 149 të HVAC, dhe sita magnetike vetë-pastruese për llum e serisë 579.
ZONA HIDROSANITARE: valvula e reduktimit të presionit e serisë 535H, Legiomix 2.0 seria 6000 për dezinfektim kundër bakterit Legionella.
ZONA E RREGULLIMIT: gypi i shkarkimit DYNAMICAL® seria 665 për sistemin e ngrohjes nën dysheme.

 

ZONA BIM: SISTEMI QENDROR I NGROHJES

Sistemet e ngrohjes qendrore që i shërbejnë instalimeve moderne të kontrollit të klimës kërkojnë pajisje të posaçme për kontrollin dhe rregullimin e rrjedhës së mjetit transportues. Këto pajisje përshkruhen në rregulloren italiane "Raccolta R" dhe standardin UNI 10412-1 për instalimet me gjeneratorë të ngrohjes që tejkalojnë 35 kW.

Revit (Autodesk) është përdorur për të projektuar një model të sistemit të ngrohjes me të gjitha pajisjet e përshkruara, i cili ka qenë i ekspozuar edhe në stendin tonë: përfitimet e BIM janë bërë edhe më të qarta nga mundësia e krahasimit të binjakeve dixhitalë me konfigurimin aktual të pajisjes. Me të vërtetë, jo vetëm që siguron mbështetje të vlefshme për konfigurimin dhe instalimin e sistemit të ngrohjes, por gjithashtu jep informacion teknik për secilin produkt dhe raporton mbi normat e rrjedhës dhe humbjet në dalje përgjatë gjithë qarkut.

KUBIKU I KUQ : RISI DHE KUALIFIKIM

Kjo është risia më e madhe në ngritjen e standës tonë në MCE 2018. KUBI I KUQ i vendosur në Fontaneto d’Agogna, është zemra në rrahje e cila ka pompuar produkte të reja dhe projekte inovative për gati një dekadë tashmë. Caleffi ka vendosur që ta sjellë atë me vete në panair dhe ta paraqesë në një mënyrë gjeniale: duke shfrytëzuar fuqinë e komunikimit dixhital dhe duke e kthyer atë në një eksperiencë emocionuese që flet për cilësinë e kompanisë dhe investimet e saj të vazhdueshme në zhvillim dhe në kerkime studimore. Nga pikëpamja arkitektonike, kubi është një pikë e goditur referimi dhe bërthama e gjithë stendës, duke vepruar si një timon shpërndarës nga i cili varen në mënyrë gjeometrike njësitë e tjera. Nga pikëpamja ideologjike, ai përfaqëson Caleffin si kompani dhe përcakton tonalitetin e stendës me anë të strukturës madhështore dhe efektit emocional. Këtë vit, ai u mundëson vizitorëve të përjetojnë vizitën në të gjithë kompaninë, të ndjekin korridoret e fabrikës dhe të zbulojnë nyjet qëndrore të jetës së kompanisë - të gjitha në një përvojë të parë 360 ° 3D të realitetit virtual. Ejani vetë dhe përjetojeni këtë eksperiencë!

 

ZONA E MIKPRITJES: KUJDESI NDAJ KLIENTIT

Vëmendja për mysafirët tanë dhe dëshira jonë për të ndërtuar një frymë skuadre shprehet në mënyrë të përkryer në këtë zonë mikpritëse e cila është mobiluar me materiale të ngrohta dhe të rehatshme. Ne duam që ky të jetë një moment i këndshëm, intensiv por njëherazi edhe i qetë - një vend i veçantë që ofron intimitet dhe kontakt në harmoni.

Në këtë edicion, Caleffi do të jetë i pranishëm edhe përtej kufijve të stendës me një sërë aktivitetesh që tregojnë aftësinë tonë për të mbetur një pikë referimi për industrinë në tërësi.

  • Walter Bertona, menaxheri i projektit BIM për kompaninë, do të bëjë një prezantim në forumin MEP BIM FORUM me një hapësire njëzet minutëshe në ditë, gjatë të cilit ai do të tregojë përvojën tonë teknike të zhvillimit të projektit BIM në Caleffi.
  • Gjithashtu do të ketë një format të ri të "Projektit për Efikasitet dhe Inovacion", përzgjedhja nga Departamenti ABC i Politeknikut të Milanos të produkteve më të avancuara teknologjikisht të paraqitura nga kompanitë ekspozuese, tek të cilat ne do do të jemi të pranishëm me tre produkte të famshme.
  • Jashtë mureve të qendrës së ekspozitës, në Piazza Gae Aulenti, një nga zonat më moderne të Milanos, Caleffi do të sponsorizojë një eveniment shumë të veçantë: "një fshat eksperimental” të hapur për të gjithë me instalime interaktive dhe aktivitete të ngjashme zbavitëse edukative. "MCE në Qytet" është një "koncept i ri, me ndikim të fortë emocional, që synon të nxisë ndërgjegjësimin e konsumatorëve për çështjet e efikasitetit të energjisë, reduktimin e konsumit dhe mbrojtjen e rezervave".