22 June 2018

CUBOROSSO 10 VJET

10 vite më parë kemi inauguruar CUBOROSSO, qendrën kërkimore eksperimentale të Caleffit, kushtuar komponentëve ekzistues dhe produkteve të reja për shfrytëzimin e burimeve alternative të energjisë.

Më 20 qershor 2008, Cristina dhe Marco Caleffi prenë shiritin përpara shumë të ftuarve, shumë nga të cilët vinin nga bota e tregtisë dhe shtypit kombëtar. Ishte një ditë e kënaqshme feste që ofroi kohë për studim dhe analizë interesante.

Këtu disa lidhje të rishikimit të shtypit të kohës:

http://www.edilportale.com/news/2008/06/aziende/inaugurazione-nuovo-cent...
http://www.fondazioneedison.it/binaries/pdf/ist2008/20080901-rci.pdf
http://www.fondazioneedison.it/binaries/pdf/ist2008/20080626-corriere_di...


Qendra mban laboratorët e testimit të produktit, Divizionin Inxhinierik i cili punëson rreth 30 njerëz dhe CALEFFI EXPERIENCE, të lançuar kohëve të fundit. Një sallë ekspozite e teknologjisë së lartë e përdorur kryesisht si një vendtakimi për trajnimet teknike. 

Për kuriozitet: pse CUBOROSSO?

E kuqja u zgjodh për nder të ngjyrës së shkencës dhe teknologjisë italiane, siç simbolizohet edhe nga markat e mëdha industriale italiane dhe parqet më të rëndësishme  teknologjike: sipërmarrja dhe kërkimi shkencor përpiqen për përsosmëri dhe e kuqja thekson strukturën në kontekstin e saj territorial.

Kubi simbolizon qëndrueshmërinë e korporatave dhe natyrën shkencore të hulumtimit, simbolikë që përmban thelbin e angazhimit të Caleffit: përmirësim të vazhdueshëm.

Kjo buron nga mendja e arkitektit Francesco Rusconi-Clerici nga Studio Tekne në Milano: "Qëllimi ishte të krijohej një tregues i fortë i inovacionit, me një ndikim vizual akoma më të fortë sesa faqja kryesore e prodhimit. Prandaj ndërtesa u konceptua si një vitrinë e një sasie të madhe mjetesh, pajisjesh dhe kontrolli, e instaluar në një kuti të saktë, modulare dhe metalike, sepse hekuri përfaqëson përshtatshmërinë dhe fleksibilitetin, duke pasqyruar filozofinë e kompanisë ".

SHKARKO BRUSHURËN PREZANTUESE PËR CALEFFI CUBOROSSO


CUBOROSSO 10 vite më vonë

Që nga ai qershor, ne kemi bërë një rrugëtim të gjatë dhe dëshira për të bërë pjesën tonë në aspektin e inovacionit brenda rrethit tonë mbetet e pandryshuar. CUBOROSSO është bërë një ikonë e vërtetë brenda botës Caleffi, aq shumë sa që është riprodhuar në ekspozitë si një markë tregtare që mund të dallohet nga larg. Kompania, disi e zhvendosur, me hapësira që veprojnë si kontejnerë për inovacion, edhe kur është fjala për komunikimin vizual të korporatave: ky është projekti i hartës video MCE 2016 (kliko këtë link) dhe ky është projekti i Realitetit Virtual MCE 2018 (kliko këtë link). Kush e di se çfarë inovacionesh të tjera shtrihen përpara dhe përreth KUBIT tonë..

 

GËZUAR PËRVJETORIN CUBOROSSO, GËZUAR PËRVJETORIN TONË!*Chi è Marco Fortis: Laureato in Scienze Politiche, è direttore e vicepresidente della Fondazione Edison. Insegna Economia industriale e commercio estero presso la Facoltà di Scienze Politiche dell’Università Cattolica. Co-editor della rivista “Economia Politica - Journal of Analytical and Institutional Economics”, è anche autore di numerosi libri sull’economia italiana ed internazionale. Editorialista de “Il Sole 24 Ore”, “Il Messaggero” e de "Il Foglio", è vicepresidente della Fondazione Donegani.  Membro dei Comitati scientifici della Fondazione Edison, del Centro Ricerche in Analisi Economica dell’Università Cattolica (CRANEC) e di Nomisma, fa parte del Comitato esecutivo di Aspen Institute Italia. È consigliere di amministrazione della RAI.