Caleffi

Групацијата CALEFFI расте: колективен успех

Датум

Групацијата Caleffi ја заврши 2021 година со извонредно достигнување: консолидиран приход од 426 милиони евра којшто е огромен успех. Колективен успех.

Компанијата порасна за 34% во споредба со 2020 година, што бележи значителен раст не само на италијанскиот, туку и на странските пазари.

Пропорциите на продажба се 63 % во странство и 37 % во Италија. Ова покажува дека нашата компанија е посветена на интернационализација и дека се фокусира и на домашниот пазар.
Поминаа 40 години од отворањето на првата експозитура во Германија. Caleffi сега има 10 филијали, како и 7 претставништва и агенции, кои опслужуваат повеќе од 90 земји. Бројот на нашите вработени постојано расте, а производството сè уште е со седиште во Италија, во четири стратешки погони.

Со цел да продолжиме успешно да растеме и да се развиваме, решивме дополнително да инвестираме во нашите филијали во странство.
Како резултат на тоа, филијалата во САД сега има двојно повеќе канцелариски простор и таму размислуваме за зголемување на големината на магацинот. Во Португалија го реновираме историски објект во Порто за да ја зголемиме нашата ефикасност, додека во филијалите во Холандија, Турција и Обединетото Кралство го оптимизираме користењето на просторот и ги модернизираме нашите капацитети.Работиме и на поголеми проекти, како оние во Германија и Полска: ќе отвориме две нови канцеларии во Франкфурт и Краков, кои треба да бидат завршени до 2023 година.

Ги надградуваме и нашите производствени капацитети во Италија: Caleffi 3, Фабриката Гатико-Веруно се проширува. Ова проширување ни беше многу потребно, бидејќи ќе ни овозможи да се справиме со зголемениот обем на продажба и да продолжиме да ја користиме најсовремената технологија.

Овие инвестиции се насочени кон подобрување на нашите перформанси и стекнување конкурентна предност во која сите ќе можеме да уживаме на среден и на долг рок.
Затоа сакаме да ја споделиме оваа вест со вас, бидејќи сме горди на развојот на нашата компанија.