Caleffi hero Gruppo mobile
Le groupe Caleffi
Компанија

Групација

Caleffi е групација која вклучува неколку меѓународни брендови.

 

Ние сме солидна мултинационална компанија со добро воспоставени производствени традиции во Италија и продажни канцеларии низ целиот свет.
Продолжуваме да инвестираме во иднината.
Од Francesco Caleffi, нашиот основач, ја наследивме работната етика, посветеноста и желбата да продолжиме да растеме.
Вредности кои неговиот син Marco, денес на чело на групата, продолжува да ги пренесува на сите нас.

 

Оваа компанија, лидер во производството на компоненти за домашни и индустриски системи за греење, климатизација и водовод, и експерт снабдувач на најсовремени системски решенија произведени во Италија, во 2021 година  слави  шеесет години на постоење и работење и продолжува да инвестира во иднината. Оваа италијанска компанија е во средиштето на меѓународната групација која вработува повеќе од 1.000 луѓе во нејзините продажни салони и претставништва низ Европа, Америка, Кина, Јапонија и Австралија.

Оваа компанија за климатизација доживеа голем успех во северна Европа и е долгогодишен партнер на Калефи, што им овозможува на групата да развијат директно упориште во англо-саксонската област, особено во Обединетото Кралство и Ирска, преку нејзините високо квалификувани вработени и особено квалификуваната организација за продажба. Од 1987 година, клиентите во областа можеа да се потпрат на производите со највисок квалитет, како и на одличната услуга.

Основана во 1988 година, All Valve Industries е дистрибутер на HVAC производи коишто имаат голем  успех на австралискиот пазар.

Партнер на Caleffi долги години, од 2011 година е составен дел на Групацијата: ефикасно ги продава нашите производи, задржувајќи ја својата независност во управувањето и моделот на продажба со повеќе брендови.

Во рамките на групацијата Калефи, Преско СПа е компанија посветена на  притисок со топлина и механичка обработка на месинг. Одделот за притискање се состои од 21 преси во опсег од 200 до 800 тони, коишто можат да производат предмети со тежина помеѓу 40  и 6000 г., и 7 роботски платформи за поткастрување. На клиентите им се нудат најразлични завршни површини: црни, полирани, во антички стил, полирани со лента и со песок, со различен степен на грубост, покрај достапните топлински третмани за огревање и ослободување од стрес. Одделот за механичка обработка е специјализиран за производство на капачиња (навртки) со разни површински обработки и галвански третмани: никел, позлата, итн. Се анализираат нови дизајни и се истражува целата потребна опрема се прави во самата компанија.

Основана во 1978 година, РДЗ е водечка компанија на италијанската претприемачка сцена. Сертифицирани се за UNI EN ISO 9001: 2000, дизајнираат и создаваат системи за подно греење и ладење, зрачни системи за греење и ладење за инсталација на ѕидови и тавани, единици за регулирање на температурата и решенија за третман на воздух за домашни и индустриски системи. Во текот на последните 10 години, околу 7000 професионалци за HVAC учествуваа на реномираните курсеви за обука во конгресниот центар на компанијата.

Основана во 1949 година, CRISTINA Rubinetterie расте со текот на времето и станува една од големите „протагонисти“ на индустријата, вистинска референтна точка на пазарот за производи за санитарни фитинзи, способна да ги предвиди трендовите на дизајнот и да предложи иновативни, убави , функционални решенија со обзир кон околината.

Со 4 погони и вкупно 35 илјади квадратни метри покриена површина и 250 вработени - CRISTINA Srl денес, повеќе од кога и да е, се горди на своето производи произведени во Италија, моментално дистрибуирано во 70 земји.

Ekinex е иницијатива развиена во 2012 година благодарение на група технички експерти за автоматизација, особено на стандардот KNX. По развојот на првиот сет на сертифицирани производи, во 2014 година официјално ја објавија својата веб -страница за глобалниот пазар, операција што им овозможи да се поврзат со многуте работници во домовите и автоматизацијата на зградите, архитекти и дизајнери на ентериер.

До денес, Еkinex се директно присутни во 98 земји низ целиот свет преку извоз на својот know-how и типично италијански квалитетен дизајн. Нашите лаборатории за истражување и развој создадоа контролни системи за домови и згради кои ја комбинираат вредноста на технологијата и иновациите за автоматизација на домот, естетиката на дизајнот и вниманието кон деталите.

Fratelli Creola s.r.l. е компанија во галванската индустрија специјализирана за хромирање, никелирање на рамки и никел за буриња, која обработува месинг или бакарни компоненти за индустријата за чешми, фитинзи и вентили.
Основана во 1957 година од браќата Лоренцо и Квинто Креола, таа набрзо се прослави со својот фокус на квалитетот на производите и посветеноста на заштитата на животната средина.
Внимателно избрани добавувачи, квалитетни суровини, прецизно избрани рамки за работните парчиња, континуирана обука на персоналот, сè повеќе автоматизирана опрема и почитување на животната средина: ова се клучните фактори за успех кои обезбедуваат постојано високи стандарди за производство на долг рок.
Fratelli Creola s.r.l. се простира на објект од 5.000 квадратни метри во индустриската област Гоцано, во провинцијата Новара.