Caleffi hero Corporate mobile
Corporate Caleffi

Компанија

Caleffi развива и произведува компоненети за греење, климатизација и водоводни системи, системи за мерење на топлина и специфични компоненти за системи за обновлива енергија.

The heart of creation cover video
Компанија
Made in Italy

Ние сме водечки италијански производител на компоненти за греење, климатизација, водовод и обновливи енергетски системи, за цивилна и индустриска употреба и снабдувач на најсовремени инсталации и во полето за мерење на топлина.

Во 2017 година се случи важна аквизиција со компанијата Cristina Rubinetterie.
Денес, Групацијата е составена од 4 компании во нејзина сопственост (CALEFFI, PRESSCO, RDZ, CRISTINA), 2 контролирани мултибренд компании (ALTECNIC, ALLVALVE) и 9 подружници.

Flow of life cover video
Компанија
Компанија која постојано се развива

Сите наши 11 фабрики се основани во Италија од стратешки причини: ова ни овозможува да обезбедиме вистинска усогласеност со стандардите за квалитет наметнати не само од меѓународните прописи, туку и од специфични корпоративни избори. Контролата е ефикасна и се следи интерно за 100% од производството.

Caleffi Group има повеќе од 1640 вработени низ целиот свет и дистрибуира производи во повеќе од 90 земји, со промет кој се предвидува дека ќе надмине 495 милиони евра за 2022 година.

Корпоративна брошура

Работна сила

 Big number
Caleffi icon people
1640
Вработени
Caleffi icon build
+90
Доставува Во Повеќе Од Држави
Caleffi icon build
11
Фабрики
Факти И Бројки

Промет € / милиони

Fatturato Caleffi

Инвестиции

Investimenti Caleffi