Caleffi hero Cuborosso mobile
CUBOROSSO Caleffi
ЕДУКАЦИЈА

CUBOROSSO

„Црвено срце“ за проучување и експериментирање

 

Цел: ИНОВАЦИЈА

Иновацијата е раст на производот и на корпоративната култура.
Од оваа перспектива е замислен новиот италијански истражувачки центар CUBOROSSO. Оваа „црвена коцка“ ја претставува силата и научниот карактер на Caleffi.

CUBOROSSO Caleffi
Зошто CUBOROSSO?

Дизајнирана од архитектот Франческо Рускони-Клеричи, зградата е создадена како еден вид изложба на богатство од инструменти, опрема, контролори, инсталирани во ригорозна, модуларна, метална кутија: железото изразува еластичност и флексибилност, како што се покажала и целата фабрика Caleffi низ целото свое постоење

  • Црвена, во чест на бојата на италијанската наука и технологија 
  • Црвена, за истакнување на структурата во територијалниот контекст во кој се наоѓа

  • Коцка, за спојување на цврстината на компанијата и научната природа на истражувањето, симболика што ја опфаќа суштината на посветеноста на Caleffi: постојан напредок

CUBOROSSO attività centro ricerche
Активности

Активностите на Центарот вклучуваат:

  • проучување и дизајн на нови производи и системи за топлински и санитарни системи

  • проучување и дизајн на нови производи и системи за системи за сончева топлинска енергија, топлински пумпи и геотермални системи

  • студии за применливоста на новите технологии за постројки

  • истражување и експериментирање на нови материјали

  • хомологација на нови производи и одржување на постојните хомологации

Искуство со Caleffi


 

Showroom Caleffi
Изложбен салон

Сместен во CUBOROSSO, изложбениот салон за висока технологија на Caleffi е простор посветен на нашите гостински клиенти, техничката обука и часовите за едукација.

Доживејте искуство од 360°, погледнете го видеото подолу!