Серија 75025

CONTECA® EASY SOLAR, Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи.

Оди до
750254.png
750254_dim~-~page-1.png
750254_app~-~page-1.png
750254.png
750254_dim~-~page-1.png
750254_app~-~page-1.png
Преземи во висока резолуција

Опис на производот

Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи.
Мерниот модул е испорачан комплетно со:- пар сонди со џебови за температура на потопување;- Y џебови за сонди за потопување;- електронски интегратор со LCD дисплеј.
Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала.

Технички податоци

Максимален работен притисок: 10 bar
Среден температурен опсег: 5–120 °C
Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC)
потрошувачка на енергија: 1 W
Максимален процент на гликол: 50 %
средно: вода, раствори на гликол
трансмисија: RS-485

Сертификати

CE
MI004

Цртежи и спецификации

Број на дел Поврзување номинална брзина на проток Тип на мерење
3D модели
Текст за опис
Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи. Мерниот модул е испорачан комплетно со: - пар сонди со џебови за температура на потопување; - Y џебови за сонди за потопување; - електронски интегратор со LCD дисплеј. Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала. Поврзување: G 1/2" A (ISO 228-1) M, синдикатот. Максимален работен притисок: 10 bar. Среден температурен опсег: 5–120 °C. Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC). потрошувачка на енергија: 1 W. Максимален процент на гликол: 50 %. средно: вода, раствори на гликол. номинална брзина на проток: 1,5 m³/h. трансмисија: RS-485. Тип на мерење: единечна млазница.
2D цртежи
Преземи
Преземи
3D модели
Преземи
Преземи
Текст за опис
Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи. Мерниот модул е испорачан комплетно со: - пар сонди со џебови за температура на потопување; - Y џебови за сонди за потопување; - електронски интегратор со LCD дисплеј. Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала. Поврзување: G 3/4" A (ISO 228-1) M, синдикатот. Максимален работен притисок: 10 bar. Среден температурен опсег: 5–120 °C. Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC). потрошувачка на енергија: 1 W. Максимален процент на гликол: 50 %. средно: вода, раствори на гликол. номинална брзина на проток: 2,5 m³/h. трансмисија: RS-485. Тип на мерење: единечна млазница.
3D модели
Текст за опис
Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи. Мерниот модул е испорачан комплетно со: - пар сонди со џебови за температура на потопување; - Y џебови за сонди за потопување; - електронски интегратор со LCD дисплеј. Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала. Поврзување: G 1" A (ISO 228-1) M, синдикатот. Максимален работен притисок: 10 bar. Среден температурен опсег: 5–120 °C. Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC). потрошувачка на енергија: 1 W. Максимален процент на гликол: 50 %. средно: вода, раствори на гликол. номинална брзина на проток: 3,5 m³/h. трансмисија: RS-485. Тип на мерење: мулти-млазница.
3D модели
Текст за опис
Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи. Мерниот модул е испорачан комплетно со: - пар сонди со џебови за температура на потопување; - Y џебови за сонди за потопување; - електронски интегратор со LCD дисплеј. Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала. Поврзување: G 1 1/4" A (ISO 228-1) M, синдикатот. Максимален работен притисок: 10 bar. Среден температурен опсег: 5–120 °C. Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC). потрошувачка на енергија: 1 W. Максимален процент на гликол: 50 %. средно: вода, раствори на гликол. номинална брзина на проток: 6 m³/h. трансмисија: RS-485. Тип на мерење: мулти-млазница.
3D модели
Текст за опис
Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи. Мерниот модул е испорачан комплетно со: - пар сонди со џебови за температура на потопување; - Y џебови за сонди за потопување; - електронски интегратор со LCD дисплеј. Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала. Поврзување: G 1 1/2" A (ISO 228-1) M, синдикатот. Максимален работен притисок: 10 bar. Среден температурен опсег: 5–120 °C. Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC). потрошувачка на енергија: 1 W. Максимален процент на гликол: 50 %. средно: вода, раствори на гликол. номинална брзина на проток: 10 m³/h. трансмисија: RS-485. Тип на мерење: мулти-млазница.
3D модели
Текст за опис
Компактен директен мерач на топлина за греење на соларни системи. Мерниот модул е испорачан комплетно со: - пар сонди со џебови за температура на потопување; - Y џебови за сонди за потопување; - електронски интегратор со LCD дисплеј. Локално читање преку LCD дисплеј/централизирано читање преку пренос на магистрала. Поврзување: G 2" A (ISO 228-1) M, синдикатот. Максимален работен притисок: 10 bar. Среден температурен опсег: 5–120 °C. Напојување со електрична енергија: 24V (AC) / (DC). потрошувачка на енергија: 1 W. Максимален процент на гликол: 50 %. средно: вода, раствори на гликол. номинална брзина на проток: 15 m³/h. трансмисија: RS-485. Тип на мерење: мулти-млазница.