Caleffi and the Swissôtel the Stamford Singapore

Swissôtel the Stamford Singapore

ГРАДИЛИШТЕ:

Swissôtel Стемфорд е водечки бизнис хотел во Сингапур со пет ѕвезди и еден од највисоките хотели во Југоисточна Азија. Хотелот има 1261 соби за посетители и апартмани со приватни балкони коишто имаат неверојатен поглед врз градскиот пејзаж на Сингапур и блиските острови Малезија и Индонезија.

Овде шопингот, исхраната, забавата и деловните можности се целосно покриени од конгресниот центар Raffles City со 70 000 квадратни метри, 15 ресторани и барови со врвен квалитет, како и прекрасна огромна сала за прослави.

ДЕТАЛИ ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ:

Во хотелот со 5 ѕвезди, е недозволиво и неприфатливо проблеми со водоснабдувањето. Стапката на проток, температурата, флуктуацијата на притисокот и безбедноста имаат потреба од точна контрола за да се гарантира најголема удобност на гостите на хотелот. Од главните параметри на кои треба да се фокусираме, притисокот на водата е најважен: избегнувањето на огромни флуктуации во текот на денот кога побарувачката е променлива е голем предизвик. Од техничка гледна точка, Caleffi е доверлив партнер кој произведува висококвалитетни производи повеќе од пет децении. Контролата на притисокот е загарантирана со претходно прилагодливата инсталација PRV.

Со цел да се постигнат најдобри перформанси, на имотот на Swissôtel Stamford одлучија да ги заменат старите PRV веќе инсталирани во главните кревачи со помали висококвалитетни периферни единици од брендот Caleffi. На овој начин притисокот се контролира со точност и реактивност и во линиите за ладна и топла санитарна вода.

Discover more about Swissôtel the Stamford Singapore.

Download the Swissôtel the Stamford Singapore CASE