Belgrade Waterfront at Dusk - Render. Caleffi among the suppliers

BELGRADE WATERFRONT

"Белградскиот кеј ќе има резиденции и канцеларии од светска класа, ќе биде најголема шопинг дестинација на Балканот, со премиум хотели, културни установи, образовни институции, модерни здравствени објекти и широк спектар на атракции за во слободното време.

Белградскиот кеј, развиен од Игл Хилс, го подигнува урбаното реновирање до нови височини - паметен град за во иднина, кадешто се искомбинирани трговијата, културата и заедницата. Изградена околу највисоката зграда во регионот, оваа монументална мајсторски испланирана област ќе донесе нов живот во една недоволно искористена област, како и во градот како целина. Овој жив кварт, којшто се користи за најразлични дејности, кој се протега над реката Сава, ќе донесе дополнителна гордост и страст во новото срце на градот. Поврзан со стариот дел на градот со ефикасна трамвајска мрежа, новиот центар ќе стане центар за бизниси од сите видови, со фокус на технологијата и дизајнот. Белградскиот трговски центар, најголем во регионот е магнет за шопинг, забава и туризам, додека новите места претставуваат магнет за културно-уметнички изведби. Рестораните и кафулињата покрај реката ја одржуваат целата област деноноќно да зуе, додека локалното население и туристите се шетаат по шеталиштето, коешто е и природна дестинација за големи јавни прослави. Мешавината на области, средните и високите згради и големите зелени површини создаваат жива нова дестинација што ќе привлече и нови жители и меѓународни посетители. Белградскиот кеј претставува вистинско разновидно дизајнирање на животната средина, кое ќе влезе во новата ера на просперитет за српскиот главен град."
[извор: вебсајтот за Белградски кеј]

 

ИНСТАЛИРАНИ ПРОИЗВОДИ НА CALEFFI

CALEFFI вентилите за калење од серијата Caleffi 521503 беа инсталирани во секоја единица за прецизно да се испорачува калената топла вода до телата со сигурна работа и минимална загуба по глава. Во секој стан беа инсталирани 227 вентили за да се обезбеди правилно мешање и заштеда на енергија.