24. July 2020.

Trideset godina ICIM certifikacije

Poduzeće Caleffi s ponosom objavljuje da je 16. srpnja 2020. godine uspješno obnovilo certifikat za sustav upravljanja kvalitetom.
Tom posljednjom obnovom slavimo tridesetogodišnju obljetnicu prve certifikacije od strane tijela ICIM.
Drugim riječima, Caleffi već tri desetljeća neprekidno održava visoki standard kvalitete u skladu s normama, te namjerava nastaviti tim putem bez ikakvih dvojbi i usporavanja.

Prvi certifikat (na fotografiji niže) dobiven je 11. lipnja 1990. godine, te nosi broj 0003/0 koji upućuje na činjenicu da je naše poduzeće bilo treće certificirano od strane ICIM u Italiji. 

Što je ICIM?

ICIM je neovisno tijelo specijalizirano za certifikaciju u sektoru mehanike, termohidraulike, inženjeringa, sigurnosnih sustava. Danas je vodeći izdavatelj certifikata profesionalcima, te među vodećim stručnim tijelima za certifikaciju u području obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti u Italiji i svijetu. Rad ovog tijela, kojeg odlikuje strog etički kodeks, garantira prisutnost kvalificiranih radnika na tržištu te usklađivanje kompetencija na europskoj razini.

Zašto trebate sustav upravljanja kvalitetom?

Sustav upravljanja kvalitetom nije samo službeno priznanje od strane tijela za certifikaciju, već je prije svega strateška odluka poduzeća. Garancija kvalitete ne odnosi se samo na krajnji proizvod, već i na sve interne procese, na posvećivanje vremena njihovoj ponovnoj procjeni te optimizaciji s ciljem kontinuiranog učinkovitog (a ne samo teoretskog) poboljšanja. To je od vitalnog značaja za one koji žele kotirati visoko na tržištu i u industriji kojoj pripadaju.

Što je ICIM certifikat za sustave upravljanja kvalitetom?

Certifikacija podrazumijeva dodjeljivanje priznatog tijela za certifikaciju koje će ispitati i odobriti sustav upravljanja kvalitetom poduzeća na temelju zahtjeva propisanih normom ISO 9001.

Proces certificiranja uključuje fazu pregledavanja dokumentacije (kada certifikacijsko tijelo provjerava jesu li ispunjeni zahtjevi norme), nakon čega slijedi faza inspekcijskog pregleda, godišnja faza nadzora i trogodišnja faza obnove.

Tijekom tih faza tijelo provjerava dokumentaciju, registracije i poslovne aktivnosti u sukladnosti sa standardima ISO 9001.

Certificiranje sustava