25 Julij 2017

Skupina Caleffi z veseljem oznanja prevzem italijanskega podjetja CRISTINA

Skupina Caleffi, vodilni italijanski proizvajalec sestavnih delov za ogrevalne, prezračevalne in vodovodne sisteme, z veseljem oznanja odkup italijanskega podjetja CRISTINA, ki že od leta 1949 proizvaja visokokakovostne pipe in armature ter je lastnica blagovnih znamk CristinaRubinetterie in SILFRA.

Gre za pomemben posel med dvema podjetnikoma, ki se že zelo dolgo poznata, se cenita in delujeta na istem ozemlju in kulturnem okolju. Prav tako ju združujeta tudi enaka delovna etika in poslovni pristop.

Marco Caleffi in Alberto Cristina sta se brez težav strinjala v vseh vidikih. Tako se je odkup zaključil 29. junija, predsednik skupine, Marco Caleffi, pa ga je takole pokomentiral:

»Verjamem, da bo vstop podjetja Cristina v skupino Caleffi potekal izjemno gladko. Albertova prioriteta je zmeraj bila, da podjetje svojega očeta zapusti nekomu, ki mu zaupa in ki bo lahko zagotovil enako kakovost v vsakodnevnem delovanju, kot so jo poznali doslej, ne samo pri samem procesudela in izdelkih, temveč tudi pri predanosti poslu, lokalnim stikom in investicijam ter neprestani pozornosti. Prav zato mi je predsedovanje podjetju Cristinav ponos, poleg tega, da zame predstavljanovo poslovno priložnost. Cristina je močna blagovna znamka z izjemno zgodovino in dobro pozicioniranimi izdelki, ki tako v Italiji kot v tujini slovi po inovativnosti in dobrem dizajnu. Blagovno znamkoCristinaje zato treba podpreti in usmeriti k postopni rasti, ter hkrati zaščitil njeno identiteto.«

»Italijansko distribucijsko in prodajno mrežo podjetja Cristinaželimo ohraniti ločeno od Caleffijeve, vendar smo prepričani, da lahko z delnim združevanjem moči prek dobro uveljavljenega Caleffijevegalogističnega omrežja na tujih trgih, blagovni znamki Cristina ponudimo priložnost, da se razvije in izkoristi nove priložnosti.« pravi Daniele Mazzon, novi generalni direktor podjetja CristinaSrl.

Kot pri vsakem novem projektu, bo ustvarjena energija pripeljala do novih načrtov za prihodnost. V primeru podjetja Cristina se tovrstni načrti nanašajo na razvoj strukture podjetja, na marketinške dejavnosti, ki se bodo osredotočile na osrednjo in strateško vlogo nedavno odprtega razstavnega salona CristinaBrera v Milanu terna nove oblikovne rešitve za kopalniške pipe in armature.

Skupina Caleffi, italijansko srce mednarodne skupine, prisotne v več kot 70 državah po vsem svetu, se je odločila za razširitev ponudbe, zato je vstopila na tržišče pip in armatur, kjer lahko zagotovi trajnost in rast blagovne znamke Cristina. To je naša zavezujoča obljuba.