22 Maart 2020

Hoe gebruik je een Sepcoll?

In thermische centrales of technische lokalen is er vaak geen ruimte voorzien voor de installatie van de verschillende componenten die de goede werking van een verwarmingssysteem waarborgen.

Om die reden is het essentieel dat de componenten zelf zo compact mogelijk worden, om de werkzaamheden van de deskundigen te vereenvoudigen. Inrichtingen zoals de reeks 559 Sepcoll lenen zich zeer goed voor dit doel. Ze bevatten immers in één enkel product zowel de evenwichtsfles (open verdeler) (1) als de verdeler (2), die vervolgens worden verbonden met de menggroep en de pompgroep, met aansluitingen die vooraf voorzien zijn van een beweeglijke kap en tussenassen voor onmiddellijke inbedrijfstelling.

De Sepcoll kan in eender welke stand geïnstalleerd worden, hetzij hoog of laag en/of met primaire ingang aan de rechter- of linkerkant, zolang de hydraulische aansluitingen in overeenstemming zijn met die aangegeven op het product geplaatste etiket. Zodra de aansluiting van het hoogste (of laagste) primaire circuit als aanvoer van de generator is gekozen, is het belangrijk dat de aanvoeren van de secundaire zijde verbonden zijn met dezelfde zone, zodat de stromen elkaar niet kruisen, waardoor onevenwichtigheden of ongeschikte temperaturen worden veroorzaakt.

 

Bijvoorbeeld, bij aankomst van het primaire circuit van links, verbonden met de hoogste aansluiting van de Sepcoll 3+1, wordt de aanvoerzone de bovenste, waarmee de aftakkingen van rechts verbonden zijn. Het is dan belangrijk om regelgroepen te kiezen met een aanvoer aan de rechterkant.

 

 

 

 

 

In het geval dat de aanvoer van het primaire circuit verbonden is met de laagste aansluiting, wordt de aanvoerzijde de linkerkant. Het is dan noodzakelijk om regelgroepen te kiezen met een aanvoer aan de linkerkant.

 

 

 

 

Om de keuze te vereenvoudigen, beschikken een aantal voorgemonteerde groepen, zoals de series 166 en 165, alleen voor verwarming, over de mogelijkheid om rechtstreeks op de werf te worden omgezet, terwijl andere, zoals de reeksen 167, 167 ... WYP en 165 WYP, vooraf moeten worden gekozen op basis van de kant waaraan u de aanvoer wil hebben.

Reacties blogberichten
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.