Caleffi DYNAMICAL ® - How to install it

Δυναμική βαλβίδα καλοριφέρ DYNAMICAL®

Ημερομηνία

Η νέα δυναμική βαλβίδα καλοριφέρ DYNAMICAL® της Caleffi συνδυάζει τρία εξαρτήματα (θερμοστατική βαλβίδα, βαλβίδα προρύθμισης και βαλβίδα ελέγχου διαφορικής πίεσης) για να ελέγχει πλήρως την ισχύ θέρμανσης του καλοριφέρ. Η βαλβίδα επίσης περιορίζει τη σπατάλη ενέργειας και αποτρέπει τον θόρυβο λειτουργίας που είναι χαρακτηριστικό των συστημάτων μεταβλητής ροής.

Η μονάδα διαθέτει μια ειδική κεφαλή, η οποία της δίνει ένα συμπαγές αποτύπωμα, πολύ παρόμοιο με αυτό των συμβατικών θερμοστατικών βαλβίδων, τόσο στην ευθεία όσο και στην ορθή γωνία.

DOWNLOAD THE CALEFFI DYNAMICAL® SALES SHEET NOW

  • ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ CALEFFI DYNAMICAL®;

Ο ρυθμιστής διαφορικής πίεσης, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο εσωτερικό της κεφαλής της βαλβίδας, διατηρεί το ΔΡ στο οποίο λειτουργούν τόσο η βαλβίδα προρύθμισης όσο και η θερμοστατική βαλβίδα σε σταθερή τιμή. Αυτό είναι δυνατό χάρη στις  πιέσεις που λαμβάνονται απευθείας στο εσωτερικό στοιχείο, οι οποίες επιτρέπουν στη μεμβράνη να ρυθμίζει τη θέση του κλείστρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με βάση τις συνεχείς αλλαγές στις συνθήκες λειτουργίας του.

Διατηρώντας μια σταθερή ΔΡ, η εσωτερική συσκευή προρύθμισης είναι σε θέση να περιορίσει τη μέγιστη παροχή που διέρχεται από αυτήν σε έξι διαφορετικές προκαθορισμένες τιμές, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μια αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ των διαφόρων συστημάτων θέρμανσης με έναν πολύ απλό τρόπο, χάρη στο κατάλληλο πλήκτρο ρύθμισης και στη βαθμονομημένη κλίμακα στην κεφαλή της βαλβίδας.

Η θερμοστατική βαλβίδα μπορεί επίσης να λειτουργεί με σταθερή ΔP, εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή διαμόρφωση του ρυθμού ροής σε ανταπόκριση στις μεταβολές της θερμοκρασίας χώρου, ενώ εμποδίζει επίσης το θόρυβο κατά τη λειτουργία της βαλβίδας.

  • ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ DYNAMICAL® DYNAMICAL®;

Η δυναμική βαλβίδα καλοριφέρ DYNAMICAL® απλοποιεί έτσι πολύ το έργο του σχεδιαστή του κυκλώματος θέρμανσης στη μέτρηση και την επεξεργασία των δεδομένων και την εργασία του εγκαταστάτη για τον τελικό συντονισμό του συστήματος, έτσι ώστε η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων να είναι πολύ πιο εύκολη.

Παρακολουθήστε το βίντεο σχετικά με τη λειτουργία της δυναμικής θερμοστατικής βαλβίδας DYNAMICAL®