Antifreeze valves 108 series

Αντιπαγωτικές βαλβίδες για αντλίες θερμότητας

Ημερομηνία

Η Ευρώπη φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κοινωνία μηδενικού αποτυπώματος από το 2050. Έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για να καταστεί επιτυχής αυτή η μετάβαση. Για παράδειγμα, καταβάλλονται πολλές προσπάθειες για να καταστεί πιο βιώσιμος ο κατασκευαστικός κλάδος: πολλοί ιδιοκτήτες αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς λέβητές τους με αντλίες θερμότητας, ακόμα και μέσω επιδοτήσεων. 

Μια συνολική αξιολόγηση επιμέρους ιδιομορφιών βοηθά στον καλύτερο σχεδιασμό  ενός συστήματος και στη διασφάλιση της προστασίας του με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του.

Αυτή τη στιγμή, οι αντλίες θερμότητας monoblock είναι ευρέως διαθέσιμες στην αγορά. Στις αντλίες θερμότητας monoblock, η εξωτερική μονάδα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο μέσω σωλήνων προσαγωγής και επιστροφής νερού. Αυτά τα συστήματα είναι που διατρέχουν τις πολύ κρύες μέρες κίνδυνο παγώματος. Οι εγκαταστάτες, για να αποτρέψουν αυτή τη κατάσταση καταφεύγουν σε θερμαινόμενες καλωδιώσεις, αλλά αυτή η λύση δεν είναι η βέλτιστη, ειδικά όταν οι διακοπές ρεύματος είναι πιθανές.

Η αντιπαγωτική βαλβίδα που σχεδίασε η Caleffi, από την άλλη, είναι μηχανική, επομένως λειτουργεί άψογα ακόμα και χωρίς ρεύμα.


Η αντιπαγωτική βαλβίδα είναι ένα μηχανικό σύστημα προστασίας που μπορεί να αποστραγγίσει το νερό που περιέχεται στο κύκλωμα. Όταν η θερμοκρασία του νερού στο σωλήνα πέσει κάτω από τους 3 °C, ανοίγει το διάφραγμα της βαλβίδας και αποστραγγίζεται από το νερό (είναι απαραίτητη η εγκατάσταση αυτόματου πλήρωσης). Το διάφραγμα κλείνει όταν η μέση θερμοκρασία επανέλθει στους 4 °C. 

Η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί κατακόρυφα στο κάτω μέρος των σωλήνων, αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 15 cm από το έδαφος, έτσι ώστε ο πάγος που μπορεί να σχηματιστεί από κάτω να μην μπορεί να εμποδίσει την αποστράγγιση του νερού από τη βαλβίδα.

Εάν χρησιμοποιούνται αντιπαγωτικές βαλβίδες, το ελάχιστο σημείο ρύθμισης για τη λειτουργία ψύξης πρέπει να είναι τουλάχιστον 2°C υψηλότερο από την ονομαστική θερμοκρασία αποστράγγισης της βαλβίδας. Διαφορετικά, η αντιπαγωτική βαλβίδα μπορεί να αποστραγγίσει νερό ενώ η αντλία θερμότητας λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης.

Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, η αγορά προσφέρει τύπους αντιπαγωτικών βαλβίδων με αισθητήρα αέρα για τη διαχείριση της λειτουργίας κατά τη θερινή περίοδο. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 5 °C, ο αισθητήρας θερμοκρασίας αέρα εμποδίζει τη λειτουργία της αντιπαγωτικής βαλβίδας. Αυτό αποτρέπει το άνοιγμα της βαλβίδας κατά τη λειτουργία της αντλίας σε ψύξη το καλοκαίρι.


ΑΝΤΙΠΑΓΩΤΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ Σειρά 108