Caleffi je vodilno italijansko podjetje na področju izdelave komponent sistemov za ogrevanje in pohlajevanje ter hidrosanitarnih sistemov za domačo in za industrijsko rabo, ter v zagotavljanju vrhunskih tehnoloških rešitev. V letu 2011 praznuje prvo petdesetletnico obstoja. Caleffi d.o.o. je italijansko osrčje mednarodne skupine, ki ima podružnice in predstavništva v Evropi, Združenih državah Amerike, na Kitajskem, Japonskem in v Avstraliji ter združuje znanje in izkušnje približno 1.000 zaposlenih, ki delujejo v različnih poslovnih okoljih.

Caleffi

Podjetje RDZ je na trgu od leta 1978 in je vrhunski predstavnik italijanskega podjetništva. Pridobilo je certifikat UNI EN ISO 9001: 2000. Ukvarja se z načrtovanjem in izdelavo sistemov za talno ogrevanje in hlajenje, sistemov za stropno in stensko ogrevanje ter hlajenje, sistemov za termoregulacijo in pripravo zraka za domače in industrijske sisteme. Danes zaposluje približno 70 ljudi, ustvarja pa 40 milijonov evrov prometa letno.
V zadnjih 10 letih se je priznanih strokovnih programov usposabljanja v kongresnem centru podjetja udeležilo 7.000 strokovnjakov.

RDZ

Caleffi že daljši čas sodeluje z uspešnim HVAC podjetjem iz severne Evrope, kar mu olajšuje poslovanje na anglosaksonskih trgih, predvsem v Veliki Britaniji in na Irskem. Od leta 1987 so stranke iz teh držav deležne ne le visokokakovostnih izdelkov, temveč tudi vrhunskih storitev.

Altecnic

Pressco d.o.o. sodi v skupino Caleffi, ukvarja pa se z vročim kovanjem in mehanskim obdelovanjem medenine. V kovnici je 21  200 do 800-tonskih stiskalnic, ki lahko izdelajo od 40 do 6.000 g težke izdelke v 7 conah robotiziranega rezanja. Pressco ponuja svojim strankam veliko različnih površinskih obdelav: črno, briljantno,  spolirano in peskano z različnimi stopnjami hrapavosti ter termično obdelavo žarjenja in raztezanja. Oddelek za mehansko obdelovanje je specializiran v izdelavi holenderjev z različnimi površinskimi zaključki in različnimi galvanskimi obdelavami: niklanje, kromiranje ... Podjetje je razvojno usmerjeno, saj samo opravlja analize, študije in razvija nove izdelke.

Pressco

Podjetje je dejavno od leta 1988 in je uspešno pri distribuciji HVAC sistemom na avstralskem trgu.

Več let je poslovno sodelovalo s Caleffijem, od leta 2011 pa je sestavni del skupine Caleffi. Prodaja naše proizvode, a obenem ohranja kadrovsko in trženjsko samostojnost.

Allvalve

Podjetje CRISTINA Rubinetterie, ustanovljeno leta 1949, je z leti postalo eden glavnih akterjev industrije, prava referenčna točka na trgu sanitarne opreme. Podjetje, ki je pri oblikovanju vedno korak pred ostalimi in, ki predlaga inovativne, estetske in uporabne rešitve, ki so hkrati prijazne do okolja.

S štirimi obrati, 35.000 kvadratnimi metri površine in 250 zaposlenimi je danes CRISTINA S.r.l. bolj kot kadarkoli ponosna na svoje izdelke "Made in Italy", ki se trentno distribuirajo v 70 držav.

Cristina

Ekinex je iniciativa, ki je bila zahvaljujoč tehničnim strokovnjakom s področja avtomatizacije, točneje standarda KNX, ustanovljena leta 2012. Po razvoju prvega kompleta certificiranih proizvodov, je leta 2014 uradno objavila svojo spletno stran za globalna tržišča, ki ji omogoča povezavo s številnimi operaterji s področja avtomatizacije doma in stavb, arhitekti in notranjimi oblikovalci.

Ekinex je dandanes z izvozom strokovnega znanja in izkušenj ter tipičnega italijanskega oblikovanja prisoten v 98 državah po vsem svetu. V naših raziskovalnih in razvojnih laboratorijih smo ustvarili krmilne sisteme za domove in stavbe, ki koristi tehnologije za avtomatizacijo domov in inovacije združujejo z estetiko oblikovanja in poudarki na podrobnostih.

www.ekinex.com