10 August 2020

Ventil proti zmrzovanju

Ali se ogrevate s toplotno črpalko?
Ali je vaš sistem s toplotno črpalko zaščiten v primeru izpada električnega napajanja?

Če na drugo vprašanje nimate odgovora, potem imamo pri Caleffi za vas rešitev tudi za ta problem…

V primeru izpada električnega napajanja vaša toplotna črpalka ne obratuje. Poleg tega, da vas lahko zebe, obstaja tudi nevarnost okvar oz. poškodb na vašem sistemu zaradi zmrzovanja vode v ceveh.

Pri Caleffi smo pomislili tudi na to. Rešitev za vaš sistem je vgradnja zaščite pred zmrzovanjem v obliki ventila z vgrajenim temperaturnim senzorjem.

Ventil je potrebno vgraditi v najhladnejšem delu sistema. Če senzor v ventilu zazna nizko temperaturo v cevovodu, ki bi lahko povzročila zmrzovanje vode, se ventil odpre in izpusti vodo preden bi ta zmrznila. Pri vgradnji je potrebno paziti na to, da v bližini mesta vgradnje ni virov toplote, ki lahko vplivajo na pravilno delovanje.

Poleg kompaktnih dimenzij in enostavne montaže ventil modelne serije 108 odlikujeta tudi nezahtevno vzdrževanje ter univerzalna uporabnost, ker lahko ventil vgradite v katerikoli sistem s katerokoli toplotno črpalko.

S tem majhnim ventilom si lahko prihranite veliko problemov in stroškov ter brezskrbno uživate v prednostih vašega sistema s toplotno črpalko.

Podrobnosti glede montaže in tehnične podatke najdete TUKAJ ali pa se obrnite na našo tehnično službo, telefon: 05 6400 152, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Ventil proti zmrzovanju

Navodila za montažo

Naši izdelki so vam na voljo v trgovinah:

Tapro trgovina d.o.o Ljubljana, Trbovlje

Martin d.o.o. Žalec, Celje, Ljubljana, Ajdovšina, Šoštanj

Mavi d.o.o. Maribor, Ljubljana - Vič, Ljubljana - Bežigrad, Celje, Nova Gorica, Novo Mesto, Koper

Gal-1 d.o.o. Koper