23 February 2018

MCE2018 je pred vrati

Sejem MCE, 13. - 16. marec 2018
Razstavni prostor A41/51 - C42/52
Milano

Od 13. do 16. marca se bo v Milanu, na sodobnem sejmišču Rho, odvijal 41. mednarodni energetski sejem MCE, Mostra Convegno Expocomfort. Gre za vodilni strokovni sejem na področju stanovanjskih in industrijskih sistemov, ki se odvija vsako drugo leto. Predstavljene bodo novosti na vseh področjih, ki zadevajo ogrevanje, prezračevanje, hlajenje, pripravo vode, obnovljive vire in domotiko.

Caleffi bo razstavljal v že znanem Paviljonu 7, v katerem se predstavlja ogrevanje. Caleffijev razstavni prostor se bo nahajal na njegovi običajni lokaciji – na stičišču A41/51 - C42/52: dobrodošli ste na kar 640 m2 prostora, kjer vam bodo na voljo predstavitve izdelkov, strokovnost razstavljavcev ter digitalna izkušnja, kakršna je Caleffi Experience.

Caleffi se predstavlja na strukturno impozantnem, a hkrati vizualno lahkotnem razstavnem prostoru, ki ga je oblikovala arhitektka Giorgia Giordano iz Kibox-a. Njegova celotna podoba naznanja kako pomemben je za podjetje Made in Italy. Skrbno izbrane barve, med katerimi kot običajno prevladujejo bela, rdeča in zelena, barve italijanske zastave, so del namerne, strateške izbire. Tudi na ta način Caleffi izkazuje svoj globok ponos do domačih proizvajalcev, kot to počne že več kot petdeset let.

Razstavni prostor zajema tri glavna območja, vsak od njih pa predstavlja točno določen arhitekturni in simbolični pomen:

 

PREDSTAVITEV IZDELKOV: PROIZVODNJA

Industrijski značaj in tehnični materiali, ki se jih tukaj uporablja in tudi predstavlja, prikazujejo kako zelo se podjetje identificira z italijansko inženirsko panogo – panogo, ki se je zelo hitro razširila tudi na svetovni trg, obenem pa ostala zvesta svoji prvotni eleganci. Jedro proizvodnje je ostalo nespremenjeno, prodor na svetovni trg pa je postajal čedalje močnejši, hkrati pa se je za potrebe hitro rastočega svetovnega trga razširila tudi naša ponudba izdelkov za sisteme ogrevanja in sanitarne opreme.

Gornji del našega razstavnega prostora se razprostira na kar 300 m2 in je zasnovan tako, da obiskovalca preseneti s svojo slikovitostjo. Lahko bi rekli, da je prav ta del osrčje Caleffijevega razstavnega prostora, ki s svojim izgledom nekako zaokroži in poudari tudi spodnji del. Izdelki in rešitve se obiskovalcem predstavljajo s slikovnim gradivom.

Prav tukaj bodo na ogled sledeči novi izdelki:

OGREVANJE: DIRTMAG® nove različice in kemični dodatki v kombinaciji s serijo 54534 z zapornimi ventili, kompaktni odzračevalec iz tehnopolimera DISCALSLIM® serije 551, dinamični termostatski ventil DYNAMICAL® serije 230, priključna in regulacijska enota za terminalne enote HVAC serije 149 in samočistilni magnetni lovilec nečistoč serije 579.
HIDROSANITARNA OPREMA: regulator tlaka serije 535H, Legiomix 2.0 serije 6000 za dezinfekcijo proti bakteriji Legionella.
OPREMA ZA REGULACIJO​​​​​​​: DYNAMICAL® razdelilec za talno ogrevanje serije 665.

 

OBMOČJE BIM: SISTEMI CENTRALNEGA OGREVANJA

Sodobni sistemi za centralno ogrevanje zahtevajo uporabo posebnih naprav, ki nadzorujejo in uravnavajo pretok ogrevalnega medija. Te naprave predpisuje tako zbirka »R« INAIL kot standard UNI 10412-1 za sisteme z generatorjem toplote, ki presega 35 kW.

S programom Revit (Autodesk) smo oblikovali primer sistema za ogrevanje z vso pripadajočo opremo, ki bo na ogled v našem razstavnem prostoru. Prednosti BIM bodo tako prišle še bolj do izraza, saj bodo obiskovalci lahko primerjali digitalno in resnično konfiguracijo. Program pa ne omogoča samo vpogleda v konfiguracijo in instalacijo sistema za ogrevanje, temveč bo obiskovalcem na voljo tudi tehnična predstavitev vseh uporabljenih izdelkov in poročilo o pretokih in izgubah v celotnem sistemu.

CUBOROSSO: INOVACIJE IN IZOBRAŽEVANJE

Prava inovacija letošnjega sejma pa zadeva naš CUBOROSSO, rdečo kocko, gonilno silo našega podjetja, v katerem že deset let nastajajo vedno novi izdelki in projekti. Fizično je sicer lociran v kraju Fontaneto d'Agogna, a smo ga letos pripeljali na sejem, zato da bi ga predstavili tudi našim obiskovalcem. Seveda pa smo to storili na čisto poseben, inovativen način. Zagotovo njegova arhitekturna pojava predstavlja osrčje našega celotnega razstavnega prostora, iz ideološkega vidika pa kar celotno podjetje Caleffi.
Letošnja novost tako obiskovalcem sejma omogoča, da v njem virtualno obiščejo naše proizvodne prostore. Zagotavljamo vam, da je to prav posebna izkušnja. Prepričajte se na lastne oči!

GOSTOLJUBJE: SKRB ZA STRANKE

Posebno pozornost smo namenili udobju, ki ga obiskovalcem nudimo v tem diskretnem kotičku, namenjenem tako ležernemu druženju kot tudi zarisovanju novih ciljev.

Na tokratnem sejmu bo Caleffi prisoten tudi izven svojega razstavnega prostora, saj bomo vključeni v različne dejavnosti, ki potrjujejo naš vpliv v tej panogi.

  • Walter Bertona, vodja projekta BIM pri našem podjetju, bo govornik na MEP BIM FORUMU z vsakodnevno dvajset minutno predstavitvijo naših tehničnih izkušenj pri razvijanju BIM tehnologije znotraj podjetja Caleffi.
  • Novosti sledijo tudi pri projektu »Učinkovitost in Inovacije«, izbor tehnološko najnaprednejših izdelkov na sejmu, ki ga pripravi oddelek ABC fakultete za politehniko iz Milana, pri čemer predstavljamo kar tri naše izdelke.
  • Izven sejmišča, natančneje na trgu Gae Aulenti, enem najsodobnejših predelov Milana, bo Caleffi finančno podprl prav poseben dogodek: »izkustveno mesto, odprto javnosti, z interaktivnimi in analognimi instalacijami z zabavno-izobraževalno vsebino. »MCE v mestu« je popolnoma nov koncept z močnim čustvenim vplivom, njegov cilj pa je ozaveščanje uporabnikov glede energetske učinkovitosti, zmanjšanja porabe in zaščite virov.