25 August 2020

Lepota inteligence - CODE®

Pameten in uporabniku prijazen sistem CALEFFI CODE® ustvarjen na podlagi raziskav in zanesljivosti družbe Caleffi Hydronic Solutions – neodvisno uravnava temperaturne razmere vseh prostorov, tako v samostojnih kot centraliziranih sistemih. Največje udobje in najvišji prihranki, zahvaljujoč brezžični elektronski glavi COMFORT CONTROL na vsakem radiatorju ter senzorju in komunikacijskem prehodu, ki omogočajo uravnavanje temperature prek mobilne aplikacije (Android in iOS). Enostaven za vgradnjo v sisteme za avtomatizacijo stavb, CALEFFI CODE® se s svojo minimalistično in dovršeno zasnovo prilagodi vsem življenjskim slogom.

Tehnološke inovacije danes omogočajo razvoj vse več visoko zmogljivih komponent za ogrevanje in klimatizacijo za naše domove, z možnostjo uravnavanja številnih parametrov s pomočjo brezžične tehnologije. Ta napredni sistem nam omogoča izvesti vrsto operacij; od najpreprostejših, kot je razdelitev stanovanja v različne cone, za katere sami izberemo programe, do najbolj zapletenih, kot je daljinsko upravljanje sistemov za ogrevanje in klimatizacijo. Razširitev interneta je omogočila razvoj t.i. IoT devices (Internet of things) ali, z drugimi besedami, komponent, ki z izkoriščanjem omrežja, medsebojno komunicirajo in lahko zbirajo in prenašajo podatke in informacije, s katerimi za najrazličnejše potrebe upravljamo na daljavo, tudi prek aplikacij za pametne telefone.

CALEFFI CODE® temelji ravno na tem načelu. Dejansko gre za sistem – skupek več naprav – ki s spreminjanjem dinamik same regulacije, uporabniku nudi možnost prilagoditve pogojev delovanja sistema za ogrevanje njegovim potrebam.

CALEFFI CODE® je sistem, ki ga sestavljajo štirje osnovni deli:

Zaradi svojih lastnosti je CALEFFI CODE® idealen ne samo za vgradnjo v samostojne sisteme ogrevanja, pač pa tudi v centralne sisteme, saj uravnava temperaturo v vsakem posameznem stanovanju: komunikacijski prehod je zmožen istočasnega upravljanja do 256 naprav ali 64 različnih con. S pomočjo Modbus protokola, se lahko CALEFFI CODE® enostavno vgradi v obstoječe sisteme za avtomatizacijo stavb.

Vgradnjo poenostavlja voden postopek s slikami in video posnetki, ki je na voljo v aplikaciji ali na povezavi code.caleffi.com (vseeno priporočamo, da se obrnete na usposobljenega monterja). Tedensko, dnevno in urno programiranje olajšuje čarovnik, ki z nekaj preprostimi vprašanji prepozna uporabnikov življenjski slog in predlaga začetni načrt, s čimer se izognemo ustvarjanju programa povsem od začetka. Programiranje se lahko tudi začasno zaustavi s pomočjo hitrih funkcij, ki omogočajo spremembo temperature v nepredvidenih ali kratkotrajnih razmer: npr. CLEAN in BOOST znižata temperaturo ali jo povišata, če so okna odprta, medtem ko program ECO zniža temperaturo, ne da bi pri tem spremenil izbrane nastavitve.

Poleg različic basic (osnovna), sensor (senzor) in gateway (komunikacijski prehod), je na voljo tudi različica PRO.

  • CODE SENSOR PRO s priključkom za kotel, se lahko prav tako uporablja za aktiviranje kotla namesto običajnega stenskega termostata
  • CODE GATEWAY PRO ima vgrajen GSM modem z režo za Micro SIM, tako lahko sistem uporabljate tudi, če nimate omrežja Wi-Fi (npr. v drugem/počitniškem domovanju)

Tako GATEWAY in GATEWAY PRO se lahko povežeta s kotlom, in to ne zgolj z običajnim ON/OFF stikalom, temveč s pomočjo OPENTHERM tehnologije. Na ta način kotel pridobi informacije o trendu temperature prostora, s čimer  optimizira proizvodnjo energije in zniža njeno porabo.
Ravno ta možnost povezave, sistem CALEFFI CODE® uvršča  v VIII. kategorijo sistemov za toplotno regulacijo Direktive E. P.

Aplikacija CALEFFI CODE® lahko enostavno in neposredno upravlja z vsemi funkcijami sistema ter vrednostmi temperature v prostorih, in to na daljavo. Vsako cono stanovanja se lahko upravlja ločeno, ustvari se lahko tudi programe po meri, ki se jih lahko enostavno spremeni. S hitrimi funkcijami lahko nastavite različne programe: Auto (automatic/avtomatsko), Eco (energy saving/varčevanje z energijo), Clean, Boost (fast heating/hitro ogrevanje), Holiday in OFF (antifreeze/proti zmrzovanju).

Na telefonu ali tablici boste lahko spremljali vse informacije o različnih conah: temperaturo, način delovanja in tudi morebitno nepravilno delovanje. Z namestitvijo aplikacije na več pametnih telefonov lahko z istim uporabniškim imenom sočasno upravljate z napravami.

V primeru nepravilnega delovanja, aplikacija CALEFFI CODE® ponuja storitev pomoči na daljavo, kar olajša delo monterja pri njegovem posredovanju in pospeši reševanje težav. CALEFFI CODE® se lahko prek povezave MODBUS v komunikacijskem prehodu, tudi poveže s sistemom za avtomatizacijo in nadzor stavb – BACS.

Posebno pozornost smo namenili tudi izgledu. CALEFFI CODE® se tako s svojim minimalističnim in modnim izgledom, ki ga zaznamujejo osnovne linije in dve barvni možnosti (ČRNA in BELA), sklada z vsako opremo in stilom stanovanja.

NAŠI IZDELKI SO VAM NA VOLJO V TRGOVINAH