01 Marec 2018

Izbrani Celeffijevi izdelki za projekt »Učinkovitost in Inovacije« na MCE 2018

Trije Caleffijevi izdelki, izbrani za »Učinkovitost in Inovacije« (Efficiency and Innovation) na MCE 2018: DYNAMICAL®, DISCALSLIM® in LEGIOMIX®.

Letos povsem nov način predstavitve

Namen projekta ostaja nespremenjen, in sicer predstaviti izdelke in rešitve razstavljajočih podjetij, ki tudi sicer izstopajo zaradi svojih inovacij, pa ne samo v tehničnem smislu. Letos se bodo predstavili tudi širši javnosti, izven meja sejmišča, na dostopnejši način. Na ogled bodo na trgu Gae Aulenti, v sodobnem predelu Milana, kar bo obiskovalcem omogilo, da se s pomočjo interaktivnih instalacij na lastne oči prepričajo o šokantni količini odpadkov iz našega vsakdana: od odpadne vode in energije do razmisleka o njunem izvoru, pa tudi o kakovosti našega zraka, s ciljem izoblikovati trajnejši življenjski slog.

Kot je v uradnem sporočilu za javnost dejal Massimiliano Pierini, direktor podjetja Reed Exhibitions Italia,: “letošnji, povsem novi način predstavitve, temelji na dveh ciljih. Po eni strani si prizadevamo nadalje podpirati strokovnjake, ki jih zanimajo najpomembnejše tehnološke inovacije na sejmu, po drugi strani pa želimo spodbuditi večjo osveščenost širše javnosti o vprašanju učinkovitosti in varčnosti, saj ima udobje v našem vsakodnevnem življenju vedno večjo težo. Na ta način želimo ljudem približati svet inovacij, da bi s pridobljenimi informacijami kasneje lažje sodelovali s strokovnjaki, ki te inovacije nameščajo v naše domove.”

Teh 77 energetsko učinkovitih rešitev, ki so jih izbrali v oddelku fakultete za politehniko iz Milana, bo na voljo tudi v spletni različici, in sicer pred, med in po sejmu. Seveda pa si jih lahko na sejmu ogledate tudi v fizični obliki.

Caleffi je letos predložil tri izdelke in prav vsi trije so bili izbrani za predstavitev na sejmu, na kar smo, seveda, zelo ponosni.

Ti izdelki bodo nameščeni v BIM model dvostanovanjske hiše, ki ga je pripravil oddelek ABC fakultete za politehniko iz Milana. Najprej bo na voljo vsem obiskovalcem sejma, in sicer v območju MEP BIM Forum MCE 2018 (hala 2), ki bodo lahko tako izkusili BIM tehnologijo. Kasneje pa bo na digitalnih kanalih sejma na voljo tudi njegova video predstavitev. ​​​​​​​