29 April 2020

eXtra majhen zaščitni komplet

Caleffi tržišču predstavlja nov zaščitni komplet: sestavljen iz filtra lovilca nesnage in dveh kemičnih aditivov za čiščenje ogrevalnih sistemov. Ena sama rešitev za poenostavitev dela inštalaterjev, monterjev in vzdrževalcev ter za zagotavljanje večje energetske učinkovitosti v ogrevalnih sistemih.

 

Zaradi tehnološkega napredka so sicer izboljšale energetsko učinkovitost v ogrevalnih sistemih in sistemih za klimatizacijo, hkrati pa so ti sistemi bolj podvrženi okvaram.

Za zaščito teh sistemov standard UNI8065:2019 določa uporabo kombinacije kemičnih aditivov in sistemov za fizično obdelavo vode za preprečevanje nastanka korozije ali oblog zaradi vodnega kamna ter odstranjevanje kakršnihkoli nečistoč iz medija za prenos toplote. Prostor za takšne naprave je enostavno najti v srednjih in velikih sistemih, težje pa prostor najdemo v neodvisnih sistemih s stenskimi pečmi.

Kot vemo so lovilci nesnage precej veliki, za delo s kemičnimi aditivi pa je potrebnega veliko delovnega prostora, ki pa vedno ni na voljo. Nov zaščitni komplet Caleffi je popolna rešitev za te probleme.

Magnetni filter XS® za montažo pod pečjo  se ponavadi uporablja za ločevanje nečistoč, mogoče pa ga je uporabiti tudi kot priročno točko za dostop do sistema v primeru uporabe kemičnih aditivov Fast, ki so del kompleta za izpiranje.

Stenske peči se pogosto nahajajo v stanovanjih tako, da je pomembno, da so naprave za čiščenje estetsko nevpadljive. Elegantna oblika magnetnega filtra Caleffi XS® skriva sistem za mehansko filtracijo z jekleno mrežico, ki omogoča zajemanje nečistoč v mediju, če jo kombiniramo z delovanjem komore za izločanje umazanije in magnetom.

Tropotni zaporni ventil komoro za izločanje umazanije ločuje od preostalega sistema. To je v skladu z zahtevami večine proizvajalcev peči in občutno poenostavi izvajanje vzdrževalnih opravil. Poleg tega prozorno ohišje magnetnega filtra Caleffi XS® omogoča kontrolo stopnje zamašenosti filtra in čiščenje le-tega samo takrat, ko je to res potrebno.

Z uporabo opcijskega kompleta za izpiranje, je mogoče dozirati C1 Fast Inhibitor za zaščito sistema pred korozijo in nastankom oblog iz vodnega kamna. Alternativno je mogoče uporabiti tudi C3 Fast Cleaner.

Ti aditivi imajo enako kemijsko sestavo kot običajni, vendar ponujajo veliko prednost, ker so dobavljeni v pločevinkah, ki jih je mogoče uporabiti tudi v sistemih, ki so pod tlakom..

Z vsakim aditivom je mogoče obdelati do 150 litrov vode, kar ustreza količini vode v 15 radiatorjih ali 120 m2 plošč za sevanje toplote, kar predstavlja povprečno velikost stenskega sistema za ogrevanje.

Zaščitni komplet Caleffi KIT545900 lahko tako izpolnjuje zahteve veljavnih predpisov tudi za sisteme v katerih je težko najti dostopno točko za injiciranje aditivov ter hkrati zagotavlja popolno čiščenje in visoke standarde za energetsko učinkovitost v celotni življenjski dobi sistema.