08 Oktober 2019

EKINEX: Nova pridobitev za Caleffi

Caleffi je pridobil manjšinski delež v kapitalu podjetja EKINEX S.p.A., ki je del skupine SBS in posluje na področju avtomatizacije doma.

Podjejte EKINEX je bilo ustanovljeno leta 2012 z zaposlitvijo skupine strokovnjakov s področja avtomatizacije in še posebej glede na KNX standard.  Po tem, ko je razvilo prvo serijo certificiranih proizvodov, je podjetje leta 2014 uradno vstopilo na tržišče. Tako je prišlo v stik s številnimi akterji, ki poslujejo na področju avtomatizacije doma in stavb, vključno z arhitekti in notranjimi oblikovalci.

Danes je podjetje EKINEX aktivno v 98 državah po vsem svetu. Njihovi raziskovalni in razvojni laboratoriji so razvili krmilne sisteme za domove in stavbe, ki koristi oziroma prednosti tehnologije za avtomatizacijo domov in inovacije združujejo z estetiko oblikovanja in poudarki na podrobnostih.

S to pridobitvijo je Caleffi vstopil svet avtomatizacije doma in stavb, ki je vse bolj povezan s sektorjem vodovodnih instalacij in ogrevanja, področjem na katerem je Caleffi vodilen skoraj 60 let.

Predsednik uprave EKINEX Gianni Storti je komentiral pridobitev, ki je bila izvedena v mesecu juliju: ˝Spoznali smo, da je CALEFFI idealni partner s katerim lahko izkoristimo priložnost, ki jo ponuja hitro razvijajoče se tržišče kot je avtomatizacija stavb. Med našima podjetjema obstaja veliko sinergij in skupnih točk tako, da smo trdno prepričani, da bo to vodilo k uspešnemu sodelovanju.˝

Marco Caleffi, predsednik skupine Caleffi: ˝S pridružitvijo podjetja EKINEX nadaljujemo s strategijo rasti z zunanjimi pridobitvami. Spoznali smo, da lahko našo ponudbo elektronskih sistemov in proizvodov razširimo z integracijo strokovnega znanja s hitro rastočega področja sistemov za avtomatizacijo doma.  Zaradi tega smo izkoristili to priložnost za rast ter hkrati ostali zvesti lokalnim koreninam: to je privedlo do partnerstva med vodilnima blagovnima znamkama ˝Made in Italy˝, ki lahko še poviša našo verodostojnost. Ta pridobitev bo gotovo poskrbela za močno spodbudo oziroma zagon celotne skupine.˝

Ekspanzija skupine Caleffi je še enkrat več  rezultat kombinacije komplementarnega strokovnega znanja in ljudi enakih nazorov. Želja po deljenju novih pogledov na globalna tržišča z vplivom izkušenj enega in sistemi drugega podjetja, je že stvarnost. Upamo, da bosta obe podjetji dosegli globalno rast.