26 February 2016

DIRTMAGSLIM

Na sejmu MCE2016 predstavljamo nov DIRTMAGSLIM

PRENESITE REKLAMNI LETAK

NOVI LOČEVALEC NESNAGE – NJEGOVA ZGODBA
V zadnjih nekaj letih je gospodarska kriza v Evropi povzročila zmanjšanje števila novih gradbenih projektov in s tem tudi instalacij za ogrevanje in osveževanje.

Istočasno pa smo priča zakonskim spremembam, ki spodbujajo zamenjavo starih sistemov s sodobnimi kondenzacijskimi kotli. In prav tukaj stopi na sceno DIRMAGSLIM®. V večini primerov projekti zahtevajo zamenjavo kotla in vgradnjo novih termostatskih ventilov, inštalaterji pa so pri spreminjanju obstoječih komponent sistema omejeni. Najprej je torej treba izprati sistem, toda to nikakor ne more preprečiti nadaljnje onesnaževanje medija z železnimi in bakrenimi delci, ki izhajajo iz železnih radiatorjev in jeklenih cevi – težavo pa še dodatno poslabša starost sistema. Take nečistoče lahko resno poškodujejo kotel, predvsem zaradi:

  • spremenljive hitrosti črpalk,
  • izmenjevalnika na plinskem kotlu,
  • izmenjevalnika za STV.

Prav zaradi tega potrebujemo magnetni lovilec nesnage – napravo, ki prestreže nečistoče v sistemu s pomočjo fizikalnega principa svobodnega padca zaradi gravitacijske sile. Notranji element sestavlja skupek radialno postavljenih mrežastih površin, oblikovan pa je tako da, za razliko od običajnih mrežastih filtrov, nečistoče odvaja ob majhnem padcu tlaka. Poleg tega, vgrajen magnet pomaga pri ločevanju in zbiranju od 5 do 10 mikronov velikih feromagnetnih nečistoč.

Žal pa velikokrat primanjkuje prostora za vgradnjo takšne naprave. Običajno alternativo predstavljajo Y filtri na povratku sistema v kotel. Res je tovrstna rešitev idealna za vgradnjo v manjše prostore, vendar pa brez pravilnega vzdrževanja večje izgube tlaka sčasoma povzročijo večjo porabo električne energije, ki je potrebna za cirkulacijo toplotnega medija v sistemu.

 

Če ste omejeni s prostorom je lovilec nesnage DIRMAGSLIM® idealna rešitev za vas.  Če so priključki novega kotla usklajeni z obstoječimi stenskimi priključki, kar je sicer redek pojav pri obnovitvenih delih (hkrati pa nekaj običajnega pri novogradnjah), se povezavo vzpostavi kot je prikazano na spodnji sliki.

Če se nov kotel vgradi na mesto starega pa bo konfiguracija priključkov skoraj zagotovo  drugačna: v tem primeru se za povezavo uporabi fleksibilne cevi. Tudi v tem primeru se lahko lovilec nesnage DIRMAGSLIM® vgradi na optimalno mesto.

 

 

 

Magnetni lovilec nesnage DIRTMAGSLIM® s pomočjo notranjega elementa, ki se nahaja v mediju, odstrani in zbira nečistoče.

Ta notranji element v mediju ustvari turbulenco, ki pomaga pri prenosu nečistoč v zbirno komoro kjer se zbirajo nečistoče in, zahvaljujoč nizki hitrosti medija, tudi zadržijo, ne da bi se vračale nazaj. Tak princip delovanja omogoča minimalni padec tlaka v napravi. Učinkovitost ločevanja nečistoč pa se poveča zahvaljujoč zunanjemu magnetnemu obroču.

 

 

 

 

 

 

 

Paleta izdelkov

Serija 5451 ... DIRTMAGSLIM - Magnetni lovilec nesnage za vgradnjo pod kotlom. 3/4” M - Ø 18
Serija 5452 ... DIRTMAGSLIM - Magnetni lovilec nesnage za vgradnjo pod kotlom

Navodila za montažo