22 June 2018

CUBOROSSO PRAZNUJE 10. ROJSTNI DAN

Pred desetimi leti smo otvorili naš študijski raziskovalni center CUBOROSSO, posvečen obstoječim sistemom in novim izdelkom za izkoriščanje alternativnih virov energije.

20. junija 2008 sta Cristina in Marco Caleffi slavnostni trak prerezala pred številnimi gosti, tako iz krogov strokovnih publikacij, kot tudi državnega tiska. Šlo je za prijeten in vesel dogodek, ki pa je v nas prav tako sprožil željo po poglobljenem razmisleku in analizi.

Nekaj povezav do člankov:

http://www.edilportale.com/news/2008/06/aziende/inaugurazione-nuovo-cent...
http://www.fondazioneedison.it/binaries/pdf/ist2008/20080901-rci.pdf
http://www.fondazioneedison.it/binaries/pdf/ist2008/20080626-corriere_di...


Center obsega laboratorij za preizkušanje izdelkov, inženirski oddelek, ki zaposluje okrog 30 ljudi, in nekoliko novejši visokotehnološki razstavni salon CALEFFI EXPERIENCE, ki se ga večinoma uporablja kot prostor za tehnično usposabljanje.

Čisto iz radovednosti: zakaj CUBOROSSO? 

Rdeča barva je bila izbrana v čast barvi italijanske znanosti in tehnologije, ki zaznamuje tudi  velik del italijanske industrije ter najpomembnejše tehnološke parke: podjetništvo in znanstvene raziskave stremijo k odličnosti, zaradi svoje rdeče barve pa izstopa v prostoru, v katerega je postavljen.

Kocka simbolizira trdnost podjetja in njegovo znanstveno naravnanost ter osrčje Caleffijeve zavezanosti: nenehno izboljševanje.

Njegovo obliko si je zamislil arhitekt Francesco Rusconi-Clerici iz milanskega studia Tekne: »Namen je bil ustvariti inovativen izdelek s še močnejšim, markantnejšim vizualnim učinkom
od tistega, ki zaznamuje družbo. Zato je bila zgradba zasnovana kot izložba bogatega nabora orodij in opreme, ki so nameščeni v modularno, ostro, železno kocko, saj železo predstavlja prilagodljivost in fleksibilnost, ki vsekakor odražajo tudi filozofijo družbe«.

PRENESI PREDSTAVITVENO BROŠURO ZA CALEFFIJEV CUBOROSSO


CUBOROSSO 10 let kasneje

Od tistega junijskega dne smo prišli zelo daleč, naša želja po inovativnosti pa vseskozi ostaja nespremenjena. CUBOROSSO je postal prava ikona znotraj našega podjetja, in to do te mere, da je na stojnicah raznih sejmišč njegova podoba razstavljena kot blagovna znamka, ki že na daleč opozarja na nas. Na nek način oddaljeno podjetje, s prostori, ki služijo za inovacije: to je projekt projiciranja na sejmu MCE 2016 (klikni tale link) in to je projekt Virtualne Resničnosti na sejmu MCE 2018 (klikni tale link). Kdo ve kaj vse naš še čaka v naši KOCKI.

 

VSE NAJBOLJŠE CUBOROSSO, VSE NAJBOLJŠE TUDI NAM*Chi è Marco Fortis: Laureato in Scienze Politiche, è direttore e vicepresidente della Fondazione Edison. Insegna Economia industriale e commercio estero presso la Facoltà di Scienze Politiche dell’Università Cattolica. Co-editor della rivista “Economia Politica - Journal of Analytical and Institutional Economics”, è anche autore di numerosi libri sull’economia italiana ed internazionale. Editorialista de “Il Sole 24 Ore”, “Il Messaggero” e de "Il Foglio", è vicepresidente della Fondazione Donegani.  Membro dei Comitati scientifici della Fondazione Edison, del Centro Ricerche in Analisi Economica dell’Università Cattolica (CRANEC) e di Nomisma, fa parte del Comitato esecutivo di Aspen Institute Italia. È consigliere di amministrazione della RAI.