27 November 2017

DYNAMICAL® - Evoluţia robineţilor de radiator

Reabilitarea instalaţiilor cu coloane verticale implică dificultăţi majore atât din punctul de vedere al proiectării, cât şi din punctul de vedere al instalării componentelor ce au capacitatea de a garanta randamentul maxim al instalaţiei.

Dispozitivul CALEFFI DYNAMICAL® este introdus in acest context ca o ultimă evoluţie a robineţilor pentru radiatoare: permite gestionarea atât a debitului datorită controlului dinamic al presiunii diferenţiale direct pe fiecare corp de încălzire, cât şi a controlului temperaturii ambiante prin comanda termostatică.

DESCĂRCAŢI ACUM PLIANTUL DEDICAT DISPOZITIVULUI DYNAMICAL®

 

Datorită îmbinării a trei componente (robinetul termostatic, robinetul de prereglaj şi robinetul de control al presiunii diferenţiale), robinetul CALEFFI DYNAMICAL gestionează cel mai bine puterea degajată de radiator, limitând pierderile de energie şi prevenind apariţia problemelor de funcţionare zgomotoasă din instalaţiile cu debit variabil. Particularitatea constructivă a robinetului permite obţinerea unui corp compact, similar cu acela al robinetului termostatic clasic, drept sau colţar. Regulatorul de presiune diferenţială, amplasat chiar în interiorul robinetului, menţine ΔP la care lucrează robinetul de prereglaj la o valoare constantă, permiţând limitarea debitului maxim ce trece prin dispozitiv la şase valori diferite pre-reglate, astfel încât să se obţină o echilibrare eficientă între corpurile de încălzire într-un mod simplu şi intuitiv. De asemenea, robinetul termostatic are posibilitatea de a lucra la un ∆P constant, garantând o modulare constantă a debitului în funcţie de schimbările temperaturii ambiente.

DYNAMICAL® permite dimensionarea instalaţiei exclusiv pe baza puterii corpurilor de încălzire, evitând astfel necesitatea de a reconfigura instalaţia de distribuţie, chiar dacă este posibil şi acest lucru. Sigurul aspect la care trebuie să fiţi atenţi pentru a asigura funcţionarea corectă a robineţilor DYNAMICAL® este garantarea unui ΔP minim de lucru  la robinetul cel mai defavorizat, operaţiune posibilă datorită unui instrument special de măsură. În acest mod ceilalţi robineţi vor putea funcţiona normal şi cu costuri minime de gestionare


VIZIONAŢI PREZENTAREA VIDEO ŞI DESCOPERIŢI APLICAŢIILE POSIBILE ALE ROBINETULUI DYNAMICAL®