23. February 2018.

Ususret MCE2018

MCE, 13 - 16 ožujka 2018
Štand A41/51 - C42/52
Fiera Rho, Milano

Četrdesetprvo izdanje sajma MCE, Mostra Convegno Expocomfort, bit će održano od 13. do 16. ožujka 2018. Održava se svake druge godine te je svjetski predvodnik u sektoru industrije civilnih i industrijskih sustava, a održat će se u modernom milanskom izložbenom centru Rho. Na izložbi će biti predstavljeni inovativni proizvodi iz svih područja, uključujući grijanje, opremu, komponente, ventilaciju, klimatizaciju, hlađenje, tretiranje vode, obnovljive izvore te domotiku.

Caleffijev štand bit će u Paviljonu 7 koji je posvećen rješenjima grijanja. Štand će biti na svojem uobičajenom mjestu, u kutu A41/51 – C42/52: ukupno 640 kvadratnih metara dobrodošlice, profesionalnosti, izložbenih primjeraka i digitalnog iskustva koje pruža Caleffi Experience.

Dizajnirala ga je arhitektica Giorgia Giordano iz biroa Kibox. Štand je osmišljen tako da istovremeno bude i upečatljiv ali i lagan, da izložbeni prostor konceptualno odražava Caleffi, naše proizvode, vrijednosti, ciljeve, ljude i radni prostor. Već na prvi pogled može se vidjeti koliko je talijanska proizvodnja bliska Caleffijevom srcu: prevladavajuće boje su bijela, crvena i zelena; namjeran, strateški izbor koji predstavlja talijansku zastavu. Što bi bolje predstavljalo Caleffijev duboko ukorijenjen ponos na nacionalni talent? To uvjerenje prati Caleffi već preko pedeset godina.

Štand je sastavljen od tri glavna funkcionalna prostora, od kojih svaki ima precizno definirano arhitektonsko i simboličko značenje:

 

PROSTOR S PROIZVODIMA: PROIZVODNJA

Industrijski karakter i tehnički materijali korišteni u izradi štanda, kao i oni izloženi, jasno upućuju na to koliko se Caleffi snažno identificira s talijanskim inženjerskim sektorom – područje koje ubrzano raste i širi se na međunarodnoj razini, a pritom ostaje tradicionalno vjeran eleganciji vlastitih korijena. Proizvodna srž nije se promijenila, no Caleffi se probio na svjetska tržišta te unaprijedio ponudu komponenata za sustave grijanja i vodoopskrbe, kao odgovor na potrebe tržišta koje je u stanju neprestanog razvoja.

Gornji dio štanda zamišljen je kao arhitektonski važan i upečatljiv dio scenografije: impozantni gorostas koji nadgleda 300 „kvadrata“ prostora s proizvodima. On definira Caleffijev prostor kao kruna koja naglašava ono što je pod njom izloženo. Na komunikacijskoj razini, to je rekvizit koji predstavlja dio s izloženim proizvodima, odnosno označava ga koristeći gigantske ikone.

Evo gdje će biti izloženi sljedeći novi proizvodi:

PROSTOR POSVEĆEN GRIJANJU: Nove verzije DIRTMAG® te kemijski aditivi kombinirani u seriji 54534 sa zapornim ventilima, DISCALSLIM® iz serije 551, kompaktni odzračivač od tehnopolimera, DYNAMICAL® iz serije 230, dinamički termostatski ventil, jedinice za spajanje i regulaciju za seriju 149 HVAC terminala, te samočisteći magnetski hvatač nečistoća iz serije 579.
PROSTOR POSVEĆEN VODOOPSKRBI: redukcijski ventil iz serije 535H, Legiomix 2.0 iz serije 6000 za dezinfekciju protiv bakterije legionela.
PROSTOR POSVEĆEN REGULACIJI: razdjelnik za sustave podnog grijanja DYNAMICAL® iz serije 665.

 

PROSTOR BIM: SUSTAV CENTRALNOG GRIJANJA

Suvremeni sustavi centralnog grijanja zahtijevaju posebnu opremu za nadzor i regulaciju protoka ogrjevnog medija. Ove naprave su propisane talijanskom regulativom „Raccolta R“ te standardom UNI 10412-1 za instalacije s generatorima topline koji premašuju 35 kW.

CUBOROSSO: INOVACIJA I IZOBRAZBA

Prava inovacija našeg ovogodišnjeg izlaganja na MCE 2018 je naša „crvena kocka“, fizički smještena u mjestu Fontaneto D'Agogna, samo srce naše firme koje već skoro cijelo desetljeće izbacuje nove proizvode i pokreće inovativne projekte. Caleffi je odlučio ovog puta ponijeti ga sa sobom u Milano i pohvaliti se njime svojim posjetiteljima. Koristeći moć digitalne komunikacije, pretvaramo je u uzbudljivo iskustvo koje govori o kalibru poduzeća te njegovom stalnom ulaganju u istraživanje i razvoj. S arhitektonskog stajališta, služi kao upečatljiv orijentir i srce cijelog štanda, iz kojeg se radijalno protežu prostorne jedinice. Ideološki, predstavlja Caleffi te definira strukturalni i emotivni ton cijelog štanda. Ovogodišnja je posebnost da posjetitelji izložbe mogu virtualno prošetati Caleffijevim hodnicima i proizvodnim halama, te iskusiti atmosferu našega poduzeća – sve u prvom licu u cijelih 360° virtualne stvarnosti. Garantiramo vam jedno sasvim posebno iskustvo. Dođite i uvjerite se vlastitim očima!

 

GOSTOPRIMSTVO: BRIGA O KUPCIMA

Želja nam je našim posjetiteljima posvetiti posebnu pažnju kako bi osjetili naš timski duh. Ovaj prostor, opremljen toplim i udobnim materijalima, to savršeno odražava. Želimo da vrijeme provedeno na našem štandu posjetiteljima ostane u ugodnom sjećanju.

Caleffi će na ovom izdanju sajma isto tako biti aktivan i izvan svojeg izložbenog prostora, sudjelujući u raznim aktivnostima, što potvrđuje naš utjecaj u ovom sektoru.

  • Walter Bertona, voditelj projekta BIM pri našem poduzeću, održat će prezentacije na MEP BIM FORUMU, gdje će svakodnevno u dvadesetak minuta predstaviti naša tehnička iskustva u razvoju BIM projekata.
  • Novosti uvodimo i kada je u pitanju projekt „Učinkovitost i inovacije“: izbor tehnički najnaprednijih proizvoda izloženih na sajmu, koje odabire odsjek ABC fakulteta za politehniku iz Milana, te će biti predstavljena tri izvanredna proizvoda.
  • Van zidova izložbenog centra, na trgu Gae Aulenti, jednom od najmodernijih milanskih predjela, Caleffi će sponzorirati jedan poseban događaj: „selo za eksperimente, otvoreno za svih, sa interaktivnim postavima te analognim edukativno-zabavnim događajima. „MCE u gradu“ je „novi koncept jakog, emotivnog dojma, s ciljem osvještavanja korisnika o pitanjima energetske učinkovitosti, smanjene potrošnje te zaštite resursa“.