08. October 2019.

EKINEX: Nova akvizicija za Caleffi

Caleffi je stekao manjinski udio u kapitalu poduzeća EKINEX S.p.A., koje posluje u sektoru automatizacije kućanstva, te je dio SBS grupe.

EKINEX je osnovan 2012. godine zapošljavanjem grupe tehničkih stručnjaka u polju automatizacije i, posebice, u pogledu KNX standarda. Nakon razvijanja prve serije certificiranih proizvoda, u 2014. poduzeće je službeno stupilo na tržište, te došlo u kontakt sa mnogobrojnim igračima iz sektora automatizacije zgrada i kućanstava, uključujući arhitekte i dizajnere interijera.

Danas je EKINEX aktivan u 98 država širom svijeta. Njegovi R&D laboratoriji su razvili sustave nadzora za zgrade i kućanstva koji kombiniraju vrijednosti tehnologije za automatizaciju kućanstva i inovacije sa dizajnerskom estetikom i pažnjom za detalje.

Ovom prinovom Caleffi je ušao u svijet automatizacije zgrada i kućanstava, koji postaje sve povezaniji sa sektorom vodoinstalacija i grijanja, područja u kojem je Caleffi već više od 60 godina vodeće ime.

ECINEX-ov CEO, Gianni Storti, prokomentirao je ovu akviziciju koja se dogodila prošlog lipnja: „Smatrali smo da je Caleffi idealan partner s kojim možemo iskoristiti sve više mogućnosti na tržištu koje ubrzano raste – tržištu automatizacije zgrada. Postoje mnoge sinergije i dodirne točke između naših dvaju poduzeća, i vjerujemo da ovo vodi jednoj plodonosnoj suradnji“.

Marco Caleffi, Predsjednik Grupe Caleffi, je rekao: „Pridruživanjem EKINEX-a, nastavljamo sa strategijom rasta Grupe putem vanjskih akvizicija. Shvatili smo da možemo proširiti naš portfolio elektronskih sustava i proizvoda tako što ćemo integrirati ekspertizu iz brzorastućeg svijeta domotike. Dakle, iskoristili smo ovu priliku za rast, istovremeno ostajući vjerni svojim korijenima: to je vodilo ka partnerstvu vodećih Made in Italy brendova, što samo može povećati naš kredibilitet još i više. Siguran sam da je ova akvizicija od početka bila dodatan poriv cijeloj grupi“.

Širenje Caleffija je rezultat kombinacije ekspertiza koje se međusobno nadopunjuju te ljudi istomišljenika. Želja za dijeljenjem novih perspektiva na globalnom tržištu koristeći se iskustvima jednog poduzeća te sustavima drugog je već realnost. Nadajmo se da će oba poduzeća postići globalni rast.