24. July 2017.

Caleffi Grupa objavljuje stjecanje tvrtke CRISTINA

Grupa Caleffi, vodeći talijanski proizvođač dijelova za sustave grijanja, klimatizacije i vodovoda , sa zadovoljstvom priopćava svoju akviziciju talijanske tvrtke CRISTINA koja djeluje pod zaštitnim znakovima Cristina Rubinetterie i SILFRA i koja proizvodi vrhunske slavine i cijevni pribor još od 1949.

Radi se o važnom poslovnom poduhvatu dviju tvrtki koje već dugo zajedno rade uz uzajamno poštovanje, dijeleći isti radni princip, poslovni pristup i lokalno tržište.

Marco Caleffi i Alberto Cristina prirodno su postigli potpuno slaganje po svim pitanjima. Akvizicija je privedena kraju 29. lipnja i Predsjednik odbora grupe Marco Caleffi izjavio je sljedeće:

„Mislim da će nakon što je tvrtka Cristina postala članom grupe Caleffi preuzimanje ići vrlo lako. Tvrtka Cristina bila je Albertovo vlasništvo i vlasništvo njegovog oca, zato je njegov prioritet uvijek bio da tvrtku prepusti osobi kojoj vjeruje i koja će nastaviti svakodnevni rad. Tvrtku ne čine samo procesi i proizvodi. Tvrtka predstavlja posvećenost radu, lokalnim kontaktima, ulaganjima i neprekidnoj pažnji. Imajući to u vidu, to što sam postao Predsjednik odbora tvrtke Cristina više je pitanje ponosa nego poslovne odluke. Cristina je dobra marka sa zanimljivom pozadinom, dobrim pozicioniranjem proizvoda i reputacijom inovativnog i lijepog dizajna u Italiji i šire. To je razlog zašto Cristina kao robna marka zaslužuje vođenje i usmjeravanje na putanju progresivnog rasta koji će zaštiti njezine proizvode i identitet marke.“

„Naša je čvrsta namjera zadržati talijansku distribuciju i komercijalnu mrežu tvrtke Cristina odvojenom od Caleffijeve.” objasnio je Daniele Mazzon, novoimenovani Glavni direktor tvrtke Cristina Srl. „Uvjereni smo da će se oslanjanjem na naše snage i na Caleffijevu dobru logističku mrežu na stranim tržištima stvoriti odlična mogućnost da se tvrtka Cristina razvije i da otkrije nove izazove”.

Što se tiče novih projekata, objedinjavanje energije dovest će do stvaranja novih planova za budućnost. U slučaju tvrtke Cristine, ti se planovi odnose na razvoj korporativne strukture i pokretanje tržišnih radnji koje se usmjeravaju na nove dizajne slavina i cijevne opreme za kupaone kao i na stratešku ulogu prodajnog salona Cristina Brera koji je nedavno otvoren u Milanu.

Grupa Caleffi, talijansko srce međunarodne grupe koja djeluje u više od 70 država širom svijeta, odlučila se na proširenje svoje ponude ulazeći na tržište slavina i cijevne opreme kako bi osigurala kontinuitet i budući rast robne marke Cristina. To je obećanje na koje smo se obvezali.

(Photo: Alberto Cristina i Marco Caleffi )