12 November 2021

Frumuseţea inteligenţei - CODE®

Inteligent şi intuitiv, CALEFFI CODE® este un sistem smart de termoreglare a robinetelor de radiatoare, rezultat din cercetarea Caleffi Hydronic Solutions. Acest sistem controlează în mod independent clima fiecărui ambient locuit atât in instalaţiile autonome, cât şi in cele centralizate. Confortul şi economia maximă sunt conferite graţie unui actuator wireless CALEFFI COMFORT CONTROL pentru fiecare calorifer, a unui senzor gateway si un port de intrare, ce permite gestionarea temperaturii printr-o aplicaţie de smart phone (Android şi iOS). Uşor de integrat în sistemele de automatizare ale clădirii, CALEFFI CODE® se adaptează tuturor stilurilor de locuinţe datorită designului său minimalist şi funcţional.

Termoreglarea locuinţelor oferă avantaje enorme atât în ceea ce priveşte confortul, cât şi economia de energie. Totuşi, nu este mereu simplu să se obţină rezultate bune, în special în instalaţiile mai vechi în care există puţine posibilităţi de intervenţie.

La ora actuală inovaţia tehnologică permite dezvoltarea unor componente din ce în ce mai performante pentru a controla climatizarea locuinţelor, garantând gestionarea mai multor parametri prin tehnologia wireless. Prin intermediul acestor sisteme evoluate este posibil într-adevăr să se efectueze o serie de operaţiuni, de la cele mai simple, cum ar fi diferenţierea şi programarea zonelor de locuit, până la cele mai complexe, cum ar fi gestionarea de la distanţă a instalaţiei de climatizare.

Extinderea internetului a permis dezvoltarea dispozitivelor IoT (Internet of Things), componente care, fructificând reţeaua de internet, comunica între ele şi au capacitatea de a colecta şi transfera datele şi informaţiile, gestionate de la distanţă pentru cele mai variate functii, prin intermediul aplicaţiilor de smartphone.

CALEFFI CODE® se bazează tocmai pe acest principiu. Este vorba de un sistem care oferă utilizatorului oportunitatea de a adapta condiţiile de funcţionare ale instalaţiei de încălzire la propriile cerinţe, modificând dinamica reglării.

CALEFFI CODE® este un sistem alcătuit din patru componente de bază:

Actuatorul termostatic avansat CALEFFI COMFORT CONTROL

Senzorul care depistează temperatura efectivă a ambientului cu o precizie mult mai mare decât senzorii tradiţionali (versiunea PRO se racordeaza si la microcentrala/cazan)

Gateway – portul de acces  ce permite tuturor componentelor sistemului CALEFFI CODE® să comunice atat între ele, cat şi cu aplicaţia de gestionare chiar şi atunci când nu este disponibilă o reţea Wi-Fi cu mini SIM din dotare (versiunea PRO)

Aplicaţia, ce poate fi descărcată din App Store pentru dispozitivele iOS şi din Google Play pentru dispozitivele Android

Prin natura sa, CALEFFI CODE® este adecvat atât pentru instalarea în instalaţiile autonome, cât şi în instalaţiile centralizate, reglând astfel temperatura fiecărui apartament: se pot gestiona simultan până la 256 de dispozitive sau 64 de zone. Graţie protocolului Modbus, CALEFFI CODE® se poate integra cu uşurinţă în sistemele preexistente de automatizare a clădirilor.

Instalarea este simplificată de o procedură ghidată cu imagini şi video, disponibilă pe aplicaţie sau pe code.caleffi.com (pentru o garanţie mai amplă vă recomandăm să vă adresaţi unui instalator profesionist). Programarea săptămânală, cotidiană şi orară, este facilitată de un wizard care prin câteva întrebări simple, identifică stilul de viaţă al utilizatorului şi sugerează un plan de pornire, evitând astfel dificultatea creării unui program de la zero.

De asemenea, programarea poate fi oprită temporar prin intermediul unor funcţii rapide ce permit modificarea temperaturii în situaţii neaşteptate şi temporare: de exemplu, funcția CLEAN reduce temperatura, iar functia BOOST o creste în cazul unor ferestre deschise, în timp ce functia ECO o reduce fără a afecta setările definite.

Configurarea și gestionarea necesită o rețea de Wi-Fi și utilizarea unui dispozitiv smart, totusi oricând este posibil să se efectueze câteva intervenţii chiar şi în absenţa reţelei. 

Pe lângă versiunile de bază, senzorul, gateway-ul si portul de acces sunt disponibile si în versiunea PRO.

CODE SENSOR PRO cu racordare la microcentrala/cazan permite gestionarea pornirii cazanului în locul unui termostat normal de perete.

CODE GATEWAY PRO este dotat cu un modem GSM prevăzut cu compartimentul pentru  Micro SIM, pentru a utiliza sistemul şi în absenţa unei reţele de Internet Wi-Fi (cum ar fi la casele de vacanţă)

GATEWAY şi GATEWAY PRO se pot conecta şi cu generatorul de căldură, atât printr-un contact ON/OFF, cât si prin tehnologia OPENTHERM. Aceasta furnizează microcentralei/cazanului informaţii referitoare la temperatura ambiantă, optimizând astfel prepararea agentului termic şi reducând consumul de energie.    
Graţie acestei conexiuni, CALEFFI CODE® se încadrează în sistemele de termoreglare din categoria VIII conform Directivei E.P.

Aplicaţia CALEFFI CODE® permite controlul de la distanţă a tuturor funcţiilor instalaţiei şi a temperaturilor fiecărui ambient, rapid şi foarte simplu. Fiecare zonă poate fi gestionată  separat, creând programe personalizate simplu de modificat. Cu funcţiile rapide este posibil să se seteze diverse scenarii: Auto (automat), Eco (economie de energie), Clean (curăţare), Boost (încălzire rapidă), Holiday (vacanţa), OFF (anti-îngheţ).

Pe displayul telefonului sau a tabletei se afişează toate informaţiile referitoare la diversele zone: temperatura, starea de funcţionare, eventuale anomalii. În final, instalând aplicaţia pe mai multe smartphone-uri, este posibil să se utilizeze simultan software-ul pornindu-l cu acelaşi utilizator.

În cazul unor defecţiuni de funcţionare, aplicaţia CALEFFI CODE® oferă un serviciu de service de la distanţă, facilitând intervenţia instalatorului şi accelerând rezolvarea unor eventuale probleme. Nu in ultimul rând, CALEFFI CODE® poate fi interfaţat cu sistemele BACS de automatizare şi control a clădirilor, utilizând conexiunea MODBUS cu care este prevăzut portul de acces gateway.

A fost acordată o atenţie specială şi designului. Elegant şi minimalist, CALEFFI CODE® se adaptează perfect tuturor stilurilor de amenajare, fiind disponibile două opţiuni de culoare (NEGRU şi ALB).

Attachments download