10 August 2020

Ventil protiv smrzavanja

Da li grejete kuću toplotnom pumpom?
Da li je vaš sistem toplotne pumpe zaštićen u slučaju nestanka struje?

Ako nemate odgovor na drugo pitanje, Caleffi ima rešenje za vas.

U slučaju nestanka struje vaša toplotna pumpa ne radi. Osim što vam je hladno, postoji i rizik od oštećenja vašeg sistema zbog smrzavanja vode u cevima.

Caleffi je takođe razmišljao o tome. Rešenje ovog problema je ugradnja ventila protiv smrzavanja sa ugrađenim temperaturnim senzorom.

Ventil mora biti ugrađen u najhladniji deo sistema. Ako senzor ventila detektuje nisku temperaturu u cevovodu koja može prouzrokovati smrzavanje vode, ventil se otvara da bi pustio vodu pre nego što bi mogla da se smrzne. Ventil se ne sme instalirati u blizini izvora toplote koji bi mogli ometati njegov pravilan rad.

Pored kompaktnih dimenzija i jednostavne ugradnje, ventil serije 108 odlikuje i lako održavanje i svestranost, jer se može instalirati u sve vrste sistema sa toplotnom pumpom.

Ovaj mali ventil može vam uštedeti novac I sprečiti probleme. Takođe vam može omogućiti da uživate u svim prednostima vašeg sistema sa toplotnom pumpom.

Detalje o instalaciji i sve tehničke detalje možete pronaći OVDE ili možete kontaktirati našu tehničku službu koja će vam rado pomoći: +381 646 470 495

Opis ventila protiv smrzavanja

Tehničko uputstvo

Caleffi proizvode možete kupit kod:

Etaž d.o.o.

Energy net d.o.o.

Doming d.o.o.