23 February 2018

MCE2018 je pred vratima

MCE, 13-16 Marta 2018
Sajam A41/51 - C42/52
Štand, Milano

41. izdanje MCE, Mostra Convegno Expocomfort, održaće se od 13. do 16. marta. Kao i uvek stoji za vodeci sajam, koji se odrazavana svake dve godine, u industriji civilnih i industrijskih sistema održaće se u modernom izložbenom centru Milano, Rho. Izložba će predstavljati inovativne proizvode u svim oblastima, uključujući grejanje, opremu, komponente, za ventilaciju,klimatizaciju, hlađenje, prečišćavanje vode, obnovljive izvore energije i domotike.

Caleffi će biti u poznatom Paviljonu 7, posvećenom rešenjima za grejanje. Stand će biti na uobičajenoj lokaciji, na uglu A41 / 51 - C42 / 52: dobrodosli ste na 640 m2 izlozbenog prostora, prezentacije proizvoda, profesionalizma i digitalnog iskustva na Caleffi Experience.

Dizajniran od strane arhitekte Giorgia Giordana iz Kiboka, štand je dizajniran da bude istovremeno impozantan i jednostavan, tako da Caleffi predstavi, njegove proizvode, vrednosti, ciljeve, ljude i radni prostor prevedu u oblast prikaza, barem konceptualno.

Kratak pogled uskoro će pokazati svima koliko je bliska italijanska proizvodnja Caleffijevom srcu: dominantne boje su bela, crvena i zelena: namerni i strateški izbor koji predstavljaju italijansku zastavu. Šta bi moglo bolje da izrazi Caleffijev duboko ukorenjeni ponos na talenat svoje države? Ovo ubedjenje ga prati više od pet decenija.

Stand je sastavljen od tri glavna prostora, od kojih svaki nosi odredjeno arhitektonsko i simboličko značenje:

 

DEO ZA PROIZVODE: PROIZVODNJA

Industrijski znacaj i tehnički materijali jasno pokazuju koliko se snažno identifikujemo sa italijanskim inženjerskim sektorom - područjem koje se brzo i stalno siri na svetskom trzistu, a da nikada nije izdalo unutrašnju eleganciju svojih tradicionalnih korena. Naše proizvodno jezgro se nije promenilo, ali smo na svetskim tržištima napravili džinovske korake i proširili našu ponudu komponenata za grejanje i hidraulickih sistema kako bi stalno razvijali tržište.

Gornji deo štanda koji je se razprostire na 300 kvadratnih metara, osmišljen je kako bi zadivio posmatrača svojim bojom i izgledom.Moglo bi se reci da je ovo upravo deo srca Caleffijevog izlozbenog prostora - definisanje njegove suštine i skretanje pažnje na izložbu ispod.Proizvodi i resenja se prezentuju posetiocima u izlozbenom prostoru sa maketama velikih dimenzija i multimedijaknim sadrzajem.

Ovde će biti prikazani sledeći novi proizvodi:

GRIJANJE: DIRTMAG® nove verzije sa hemijskim dodacima u kombinaciji za seriju 54534 sa nepovratnim ventilom, kompaktnom ozracnom posudom DISCALSLIM® serije 551 u technopolimeru, dinamičkim termostatskim ventilom DINAMICAL® serije 230, priključnim i regulacionim uređajima za serije 149 HVAC terminala i serija 579 samočisteći magnetni hvatac necistoca.
HIDROSANITARNA OPREMA: Serija 535H za smanjenje pritiska, Legiomik 2.0 serija 6000 za dezinfekciju protiv bakterije Legionella.
OPREMA ZA REGULACIJU: DYNAMICAL® serija 665 kolektor za sistem podnog grejanja.

 

OBLAST BIM: CENTRALNI SISTEM GREJANJA

Sistemi centralnog zagrevanja koji se koriste u savremenim instalacijama zahtevaju specijalnu opremu za kontrolu i regulaciju protoka fluida. Ovi uređaji su propisani u italijanskom Pravilniku "Raccolta R" i standardu UNI 10412-1 za instalacije sa generatore toplote većim od 35 kw.

S programom Revit (Autodesk) smo napravili primere sistema grejanja sa svom propisanom opremom, koji ce biti postavljeni na našem štandu: prednosti BIM-a su još jasnije zbog mogućnosti upoređivanja digitalnog blizanca sa stvarnom konfiguracijom opreme. Zaista, ne samo da pruža pouzdanu podršku za konfiguraciju i instalaciju sistema grejanja, već pruža i tehničke informacije o svakom proizvodu i izveštaje o protocima i gubicima u celom sistemu.

CUBOROSSO: INOVACIJA I TRENING

Ovo je velika inovacija u našim komunikacijama u MCE 2018. Naša RED CUBE, fizički smeštena u Fontaneto d'Agogna, je srce koje je skoro deset godina stvaralo nove proizvode i inovativne projekte. Caleffi je odlučio da ga prikaže na sajamu i pokaže na genijalan način: iskorišćavanjem moći digitalne komunikacije i pretvaranjem u uzbudljivo iskustvo koje govori o kalibru kompanije i njegovoj stalnoj investiciji u istraživanje i razvoj. Sa arhitektonskog stanovišta, to je upečatljiv orijentir i jezgro čitavog štanda, koji deluje kao pokretac od kojeg se druge jedinice pruzaju geometrijski. Ideološki, predstavlja Caleffi i postavlja ton za štand sa svojom impozantnom strukturom i emocionalnim uticajem. Ove godine dozvoljava posetiocima da posete čitavu kompaniju, prate fabričke koridore i otkriju centralne čvorove života kompanije - sve u prvom licu 360 ° 3D virtualno iskustvo. Dođite i doživite to sami!

 

ODELJAK GOSTOPRIMSTVA:BRIGA O KLIJENTU

Naša pažnja prema našim gostima i klijentima i naša želja za izgradnjom timskog duha savršeno je izražena u ovom ugodnom okruženju koje je smešteno u toplom i udobnom ambijentu. Želimo da ovo bude prijatan trenutak, intenzivan ali spokojan - posebno mesto koje nudi privatnost prijatnim harmoničnim dodirom.

U ovom izdanju, Caleffi će biti prisutan čak i izvan granica štanda sa nizom aktivnosti koje označavaju našu sposobnost da ostanu referentna tačka za industriju u celini.

  • Walter Bertona, menadžer projekta BIM-a za kompaniju, biće predstavljen na MEP BIM FORUM-u sa dvadesetominutnim izlaganjem dnevno, tokom koje će prezentovati naše tehničko iskustvo u razvoju BIM projekta u Caleffiju.
  • Takođe će postojati i novosti u projekta "Efikasnost i inovacije", selekciju Odeljenja ABC Milana Politehnika za tehnološki najnaprednije proizvode na izložbi izlagačkih kompanija, na kojima ćemo biti prisutni sa tri izvanredna proizvoda.
  • Izvan zidova izložbenog centra, na Piazza Gae Aulenti, jednoj od najsavremenijih područja u Milanu, Caleffi će sponzorisati vrlo poseban događaj: "iskustveno selo otvoreno za sve sa interaktivnim instalacijama i analognim edukativnim događajima. "MCE in Citta" je "novi koncept snažnog emocionalnog uticaja koji ima za cilj promovisanje svesti potrošača o pitanjima energetske efikasnosti, smanjene potrošnje energije i zaštite resursa".