25 Jul 2017

Grupa Caleffi sa zadovoljstvom obaveštava o pripajanju kompanije CRISTINA

Grupa Caleffi, vodeći italijanski proizvođač komponenti za sisteme grejanja, klimatizacije i vodovoda, sa zadovoljstvom obaveštava o pripajanju kompanije CRISTINA, italijanskog proizvođača slavina i armatura vrhunskog kvaliteta. Kompanija je osnovana 1949. godine i posluje pod žigovima Cristina Rubinetterie i SILFRA.

Ovo je važan poslovni dogovor između dva preduzetnika koja su dugo prisutna na tržištu i koja su uvek sarađivala uz međusobno uvažavanje, deleći istu radnu etiku, poslovni pristup i lokalnu teritoriju.

Marko Kalefi i Alberto Kristina bez problema su postigli dogovor u svim aspektima. Stoga je 29. juna pripajanje završeno i tom prilikom je predsednik grupe, Marko Kalefi, izjavio sledeće:

„Verujem da će se sada, kada je Cristina postala deo grupe Caleffi, primopredaja obaviti izuzetno brzo. Cristina je pripadala Albertu, a pre njega, njegovom ocu. Stoga je njemu uvek bilo najvažnije da prepusti kompaniju nekome u koga ima poverenja i ko će se pobrinuti da ona i dalje podjednako dobro posluje. Uspeh kompanije ne zavisi samo od procesa i proizvoda, već i od posvećenosti poslu, lokalnih kontakata, ulaganja i neprekidnog truda. Imajući to u vidu, činjenica da sam postao predsednik kompanije Cristina ne predstavlja za mene samo dobar poslovni dogovor, već nešto na šta sam ponosan. Cristina je odličan brend sa neverovatnom istorijom i visoko pozicioniranim proizvodima. Poznat je po inovacijama i prefinjenom dizajnu kako u Italiji, tako i u inostranstvu. Zbog toga brend Cristina zaslužuje da ga neko vodi na putu progresivnog razvoja i da samim tim zaštiti njegov identitet i identitet njegovih proizvoda“.

Odlučni smo u nameri da Cristina i Caleffi imaju i dalje odvojene distributivne i komercijalne mreže.“ izjavio je Daniel Macon, novoimenovani generalni menadžer kompanije Cristina Srl „Međutim, duboko verujemo da će se delimično udruživanje naših snaga i korišćenje dobro utvrđene logističke mreže koju Caleffi ima na stranim tržištima pokazati kao sjajna prilika da Cristina razvije svoje poslovanje i istraži nova tržišta“.

Što se tiče novog projekta, stvorena energija dovešće do novih planova za budućnost. Kad se radi o kompaniji Cristina, ovi planovi se odnose na razvoj korporativne strukture i pokretanje marketinških kampanja čiji je cilj da se promoviše nov dizajn slavina i armature za kupatilo, kao i da se ojača strateška uloga nedavno otvorenog salona Cristina Brera u Milanu.

Grupa Caleffi, kao italijanski centar međunarodne grupe koja posluje u preko 70 zemalja širom sveta, opredelio se za raznovrsnost stupajući na tržište slavina i armatura, čime je osiguran dalji razvoj žiga Cristina. To je obećanje koje treba ispuniti.

(Photo: Alberto Cristina - Marco Caleffi )