08 October 2019

EKINEX: Nova akvizicija za Caleffi

Caleffi je stekao manjinski udeo u kapitalu kompanije EKINEX S.p.A., kompanije koja posluje u sektoru kućne automatizacije, a koja je deo SBS grupe.

EKINEX je osnovan 2012. godine zapošljavanjem grupe tehničkih stručnjaka iz oblasti automatizacije i, posebno, u pogledu KNX standarda. Nakon što je razvio prvu seriju sertifikovanih proizvoda, kompanija je 2014. godine i zvanično ušla na tržište, što je dovelo u kontakt sa mnogim igračima koji posluju u sektoru automatizacije kuća i zgrada, uključujući arhitekte i dizajnere enterijera.

Danas je EKINEX aktivan u 98 zemalja širom sveta. Njegove istraživačke i razvojne laboratorije razvile su sisteme upravljanja za kuće i zgrade koji kombinuju vrednost tehnologije automatizacije i inovacija sa estetikom dizajna i pažnjom do detalja.

Kupovinom Caleffi je ušao u svet automatizacije kuća i zgrada, koji je sve više povezan sa vodovodnim i grejnim sektorom, polje u kojem je skoro 60 godina vodeći igrač.

Direktor EKINEX-a Gianni Storti prokomentarisao je akviziciju, koja se dogodila prošlog jula: „Pronašli smo CALEFFI kao idealnog partnera za iskorištavanje sve većih mogućnosti tržišta koje se brzo širi, naime, automatizacije zgrada. Postoje mnoge sinergije i tačke kontakta između naše dve kompanije i verujemo da će to dovesti do plodonosne saradnje. "

Marco Caleffi, predsjedavajući Caleffi grupe, rekao je: "Pridruživanjem EKINEX-u nastavljamo strategiju rasta Grupe putem eksternih akvizicija. Shvatili smo da možemo da proširimo naš portfolio elektronskih sistema i proizvoda integrišući ekspertizu iz sveta sistema za kućnu automatizaciju koji se brzo širi. Stoga smo iskoristili ovu priliku za rast dok smo ostali verni svojim lokalnim korenima: ovo je dovelo do partnerstva između vodećih brendova iz Italje, što nam može još više povećati kredibilitet. Ova akvizicija će sigurno momentalno pružiti snažan zamah celoj grupi. "

Još jednom, širenje Caleffija rezultat je kombinacije komplementarne ekspertize i ljudi istomišljenika. Želja za deljenjem novih perspektiva na globalnim tržištima korišćenjem iskustava jedne kompanije i sistema druge već je stvarnost. Nadamo se da će obe kompanije postići globalni rast.