08 April 2021

Dispozitiv de separare magnetica a impurităților cu sistem de auto-curățare DIRTMAGCLEAN®

Dispozitivul de separare magnetica a impurităților cu sistem de auto-curățare DIRTMAGCLEAN® seria 5790 este utilizat în instalatiile de incalzire si climatizare de dimensiuni medii şi mari pentru a îndepărta complet impurităţile feroase şi nămolul prezent.

Cum funcţionează acest dispozitiv cu auto-curățare?

Dispozitivul de separare magnetica a impurităților cu sistem de auto-curățare DIRTMAGCLEAN® îmbină principiul decantării cu acţiunea unor elemente specifice filtrante prin care trece integral apa din instalaţie. Sita filtrantă, foarte selectivă, blochează progresiv particulele cu dimensiuni de până la 2 μm. În acelaşi timp, impurităţile de natură feroasă sunt separate de magneţii amplasaţi pe suprafaţa elementelor mecanice de curăţare.

După ce s-a atins gradul de colmatare predefinit, ce rezultă din pierderea de sarcină, se activează automat curăţarea elementelor filtrante ale dispozitivului cu separator magnetic de impurităţi cu auto-curăţare. În faza de spălare finală, filtrele se rotesc prin jeturi de apă cu viteză mare şi perii din interior elimină murdăria superficială care, după ce s-a decantat în camera de colectare, este eliminată printr-o simplă golire. La final, DIRTMAGCLEAN® este alimentat cu apă de umplere pentru a reface presiunea sistemului.

Regulatorul electronic de pe filtrul cu separator magnetic de impurităţi cu auto-curăţare DIRTMAGCLEAN® gestionează toate fazele de funcţionare, dar poate fi şi reglat de la distanţă prin sistemul BMS cu protocol MODBUS-RTU.

DE CE SĂ UTILIZAŢI UN FILTRU CU SEPARATOR DE IMPURITĂŢI CU AUTO-CURĂŢARE?

Filtrele cu separator magnetic de impurităţi au capacitatea de a reţine particulele de dimensiuni foarte reduse. Particularitatea lor limitativa consta in faptul că ele functioneaza prin mai multe operaţii succesive. Tocmai această breşă de acoperit a constituit inputul pentru CALEFFI în dezvoltarea ultimului produs pentru tratarea apei lansat pe piaţă - DIRTMAGCLEAN®.

Pentru a îndeplini sarcina delicată de curăţare a instalaţiilor ce conţin cantităţi mari de impurităţi dizolvate, era necesar să se studieze un produs ce poate garanta standarde foarte înalte de curăţare şi care înglobează avantajele diverselor componente. Echipându-l şi cu un mecanism de auto-curăţare automată, ce reduce la minim intervenţia umană pentru întreţinere, a fost conceput dispozitivul cu filtrare cu separator magnetic de impurităţi si auto-curăţare automata DIRTMAGCLEAN®.

AVANTAJELE filtrului cu separator magnetic de impurităţi cu auto-curăţare DIRTMAGCLEAN®:

  • dispozitivul cu filtrare cu separator magnetic de impurităţi si auto-curăţare DIRTMAGCLEAN® îmbină capacitatea de a îndepărta namolul cu eficienţa înaltă a separarii magnetice de impurităţi feroase
  • are capacitatea de a aborda auto-curăţarea automata periodică, conform unui program pre-setat, sau recunoscând automat propriul grad de colmatare a filtrului
  • instalarea dispozitivului DIRTMAGCLEAN® este ideală la centralele termice ale instalaţiilor de climatizare de dimensiuni medii şi mari pentru a îndepărta complet impurităţile feroase (magnetita) şi nămolul prezente în instalaţie

CUM SE COMPORTĂ DISPOZITIVUL DE FILTRARE CU SEPARATOR MAGNETIC DE IMPURITĂŢI CU AUTO-CURĂŢARE DIRTMAGCLEAN®?

Acest dispozitiv îmbină principiul decantării, permiţând depozitarea unei mari cantităţi de impuritati în camera de colectare externă din calea fluxului, cu acţiunea unor elemente filtrante specifice prin care trece integral apa din instalaţie. Sita filtrantă, foarte selectivă, blochează progresiv particulele cu dimensiuni de până la 2 μm. Impurităţile fero-magnetice sunt separate simultan de magneţii amplasaţi pe suprafaţa elementelor mecanice de curăţare. Astfel este garantată curăţarea totală a agentului termic, menţinând pierderi de sarcină acceptabile în pofida colmatării progresive.

În timpul fazei de spălare progresivă, dispozitivul DIRTMAGCLEAN® este deconectat temporar de la instalaţie.

După ce s-a golit camera de lucru, elementele filtrante interne încep o mişcare de rotaţie prin jeturile de apă cu viteză înaltă, periile eliminând astfel impuritatile superficiale, aruncându-le în camera de colectare de unde sunt eliminate.

În faza finală a procesului, DIRTMAGCLEAN® va fi umplut din nou cu apă până când se atinge valoarea de presiune corespunzătoare a sistemului.

INOVAŢIA DISPOZITIVULUI DE FILTRARE CU SEPARATOR MAGNETIC DE IMPURITĂŢI SI AUTO-CURĂŢARE

O altă inovaţie a acestui dispozitiv ce merită o menţiune specială consta in gestionarea acestuia de către un regulator electronic amplasat pe echipament sau posibilitatea gestionarea acestuia de la distanţă printr-un sistem BMS cu protocol MODBUS-RTU.

ÎNTREŢINEREA DISPOZITIVULUI DE FILTRARE CU SEPARATOR MAGNETIC DE IMPURITĂŢI SI AUTO-CURĂŢARE

Spre deosebire de filtrele tradiţionale, dispozitivul DIRTMAGCLEAN® nu este expus colmatării şi nici nu necesită întreţinere continuă şi complexă datorita auto-curăţarii automate gestionată de componentele electronice de control.