18 March 2021

Caleffi XS® - Cel mai versatil, compact și elegant separator magnetic de impurități de pe piață cu montaj sub centrală

 

Ce este Caleffi XS®?

Versatil şi  sustenabilCaleffi XS® este cel mai compact şi elegant separator magnetic de impurităţi prezent pe piaţă la ora actuală. 
Potrivit pentru cea mai mare parte din centralele murale, concepţia sa tehnică se bazează pe trei principii:
-       filtrarea ce reţine impurităţile;
-       câmpul magnetic care separă particulele feroase;
-       camera de decantare a impurităţilor.

De ce să instalaţi un separator magnetic de impurităţi?

Ştim că impurităţile prezente în interiorul instalaţiilor de climatizare pot genera  diverse probleme, cum ar fi blocarea şi griparea pompelor, diminuarea randamentului schimbătoarelor de căldură, funcţionarea neregulată a vanelor şi schimbul termic insuficient. Pentru a garanta eficienţa maximă a instalaţiei, având drept consecinţă avantaje în ceea ce priveşte economia de energie şi costurile de întreţinere, este indispensabilă instalarea unui dispozitiv mecanic pentru separarea impurităţilor, conform prevederilor din normativul UNI 8065

Instrumentul cel mai eficient pentru a răspunde la aceste necesităţi este separatorul de impurităţi, care combină curăţarea normală a instalaţiei cu marele avantaj de a permite depozitarea impurităţilor în camera de colectare, astfel încât să nu existe variaţii ale caracteristicilor fluxului dispozitivului.

În ce instalaţii se recomandă instalarea unui separator magnetic de impurităţi?

În cadrul centralelor termice şi instalaţiilor de dimensiuni medii-mari ne-am obişnuit deja să-i găsim o amplasarea corectă pe ţevile de retur ale cazanului/centralei termice. 
La instalaţiile autonome sau cu centrală murală, adesea instalarea sa este neglijată, complicată sau de-a dreptul imposibilă. Dificultăţile acestor instalaţii se referă adesea la absenţa spaţiului disponibil, dar şi la aspectul estetic, deoarece se consideră că centralele murale sunt, de multe ori, amplasate în bucătărie.

Caleffi XS® este extra small pentru camere locuibile

Separatorul magnetic de impurităţi cu montaj sub centrală Caleffi XS® (seria 5459) pe lângă faptul că răspunde tuturor problemelor legate de protecţia centralei şi a instalaţiei termice, poate fi instalat la cea mai mare parte din centralele murale, inclusiv în spaţiile locuibile. Este atât de compact, încât nu are rivali pe piaţă, şi are o dublă posibilitate de instalare: direct pe centrală sau pe perete, celălalt racord fiind executat cu un racord flexibil. 

Într-un corp cu dimensiuni reduse şi cu aspect elegantCaleffi XS® conţine un sistem de filtrare mecanică cu ochiuri de sită din oţel care, împreună cu camera de decantare şi magnetul pentru separarea particulelor feroase, are capacitatea de a reţine toate impurităţile.
Un robinet de secţionare cu trei căi izolează camera de eliminare a impurităţilor de restul instalaţiei, respectând cerinţele solicitate de cei mai mulţi producători de centrale murale şi simplificând foarte mult operaţiunile de întreţinere. Această soluţie permite separatorului Caleffi XS®, datorită unui kit adecvat, să devină şi un punct practic de acces pentru introducerea aditivilor in instalație.

Într-un final, graţie ferestrelor transparente ale camerei, este posibil să se verifice starea de curăţenie a elementelor interne şi să se intervină numai atunci când este neapărat necesar.

DESCARCĂ GHIDUL TRATĂRII APEI ÎN SISTEMELE HVAC