28 April 2021

VACATURE ALERT: Wij zijn op zoek naar een Trade Ambassador & Brand Activator (Trade Marketeer)

Caleffi International NV, gevestigd in Weert en verantwoordelijk voor het Benelux, Deens en Baltisch gebied, is op zoek naar een enthousiaste trade marketeer om het marketing team te vervolledigen.
(Full-time, onbepaalde duur)

Caleffi Hydronic Solutions is een vooraanstaande fabrikant in de ontwikkeling en productie van HVAC-oplossingen. Als voortrekker in technische en duurzame ontwikkelingen, met eigen productiesites die net als het hoofdkantoor gevestigd zijn in Italië, is Caleffi een bedrijf dat wereldwijd actief en in volle expansie is.
Om de groei van het filiaal te kunnen ondersteunen, zijn we op zoek naar een trade marketeer die optreedt als ambassadeur in onze markt en het Caleffi-merk verder uitbouwt binnen onze channels.
Ben jij een Trade Ambassador & Brand Activator in hart & nieren? Lees dan zeker verder!

Functieverantwoordelijkheden

 • Als Trade Ambassador ben je onze ambassadeur bij onze Key Accounts en ben je verantwoordelijk voor het opvolgen, coördineren en implementeren van onze gezamenlijke marcom plannen en samenwerkingsinitiatieven.
  Dit gaat van het uitwerken van promoties, voorzien van de nodige POS- en communicatiematerialen, plannen van activiteiten tot gepersonaliseerde product lanceringen.
  Je werkt binnen de vooropgestelde budgetten en Caleffi branding guidelines om de onderlinge loyaliteit te versterken en het productassortiment verbreden.
 • Onze verschillende doelgroepen hebben geen geheimen voor je. Als Brand Activator verzamel je inzichten uit het distributienetwerk (groothandel) en de markt van eindgebruikers (installateurs).
  Deze informatie is belangrijk om een plan van aanpak op te stellen en uit te rollen om het Caleffi-merk verder op te bouwen en te versterken. Dit kan gaan van het lanceren van nieuwe projecten zoals de verdere uitwerking van POS-materialen, extra ondersteuning voor het sales team of andere creatieve ideeën.   
 • Als Brand Activator werk je het jaarlijkse mediaplan uit voor België en Nederland binnen het vastgestelde budget. Je houdt hierbij nauwe contacten met persrelaties en mediapartners. Kortom, je bent de drijvende kracht achter het PR plan en neemt hierin de initiatieven in lijn met de marketing strategie.
 • Daarnaast werk je ook ons project portofolio verder uit: samen met onze mediapartner volg je afgewerkte projecten op en vertaal je deze naar video, interview/artikel en fotoreportage.
 • Je bent verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van vakbeurzen en events (baliedagen, roadshows) met/bij Key Accounts, ism de collega’s in het sales team en andere afdelingen. Dit gaat van de uitwerking van het concrete standontwerp en productinvulling tot het regelen van opbouw en afbraak. Wanneer het weer is toegelaten ben je zelf ook aanwezig om mee te draaien.
 • Je zorgt voor de uitrol van onze nationale promoties binnen ons distributienetwerk en naar de installateurs. Je analyseert de resultaten en stelt optimalisatie voor waar/wanneer nodig.
 • Je maakt deel uit van de Caleffi werkgroep voor het organiseren van Caleffi opleidingen.
 • Binnen het marketing team werk je nauw samen met je collega’s mbt het creëren van content dmv copywriting, het verzamelen en delen van marktinformatie, en ondersteunt mekaar waar nodig.

Welk profiel zoeken we?

 • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring in B2B en trade marketing. Ervaring in de HVAC-sector is een pluspunt.
 • Je hebt minimaal een bacheloropleiding in marketing/communicatie afgerond.
 • Een grondige kennis van het Nederlands, Frans en Engels is een must, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent computervaardig. Google Suite, Microsoft PowerPoint, Excel en Word zijn je dagelijkse werktools. Kennis van Adobe Creative Cloud is een pluspunt.
 • Jouw sterktes zijn je creativiteit, enthousiasme, ondernemendheid en een hands-on mentaliteit. Je werkt proactief en resultaatgericht. Je bent analytisch, detailgericht en accuraat.
 • Je bent sterk in planning, budgetbeheer, deadlines, en coördinatie met verschillende afdelingen/partijen.
 • Je haalt energie uit het voorstellen en presenteren van oplossingen. Je bent een communicator met commerciële flair.
 • De techniciteit van de sector en de producten, en het aanreiken van oplossingen zijn jouw motivators.
 • Je kan uitstekend zelfstandig werken maar werkt ook graag samen in team voor het behalen van kleine en grote successen.

Wat biedt Caleffi?

 • Een internationale omgeving en een familiebedrijf met een lange termijnvisie en financieel gezonde structuur.
 • Een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen.
 • Een full-time functie met mogelijkheid tot gedeeltelijk home office.
 • Een job met verantwoordelijkheid en afwisseling in een creatieve omgeving met leuke collega’s.
 • Een aangename teamgeest, een moderne, stimulerende werkomgeving met constante opleidingsmogelijkheden. Kennis is een pijler van Caleffi!

Ben je overtuigd?

Stuur je CV en motivatiebrief naar

Caleffi International NV
Moesdijk 10
6004 AX Weert
Telefoon: +31495547733
Email: romina.schincariol@caleffi.com
www.caleffi.nl

Meer over Caleffi

Caleffi is 60 jaar actief in het ontwikkelen en produceren van verwarmingsonderdelen en -systemen als producten voor watertechnologie en hernieuwbare energie.
Het bedrijf is een wereldleider op vlak van diverse oplossingen in de HVAC. Caleffi besteedt veel aandacht aan de innovatie, kwaliteit, de techniek en vernieuwing van oplossingen in zowel producten als systemen.
De Caleffi Group vindt haar oorsprong in Italië, waar nu nog steeds het hoofdkantoor gevestigd is alsook het onderzoekscentrum ‘Cuborosso’ en de volledige productiesite waar 90% van het productassortiment ontwikkeld en vervaardigd wordt. Wereldwijd is Caleffi vertegenwoordigd door 12 filialen, 6 verkoopskantoren en 4 bedrijven.
Lees meer op www.caleffi.nl