05 December 2017

NIEUW: HYBRIDE ELEKTRONISCH MENGVENTIEL LEGIOMIX® 2.0 SERIE 6000 VAN CALEFFI

Het hybride elektronisch mengventiel LEGIOMIX® 2.0  van Caleffi combineert de typische werking van een mechanisch thermostatisch mengventiel met het efficiënte beheer van een elektronische.
Het thermostatisch mengventiel maakt gebruik van de mechanische werking van het intern thermostatisch bedieningselement dat onmiddellijk reageert op elke verandering in de temperatuur, druk en de volumestroom bij de inlaat om de temperatuur van het gemengde water bij de uitlaat op die manier stabiel te houden. Zo worden de snelheid en de nauwkeurigheid van de temperatuurregeling gewaarborgd, die onmisbaar zijn voor een comfortabele warmwatervoorziening.

Dit mengventiel wordt doeltreffend beheerd door een gemotoriseerde bediening, die na een signaal van de temperatuursensoren en gecontroleerd door een specifieke regelaar de ingestelde temperatuur van het gemengde water wijzigt. Deze laatste wordt voortdurend gecontroleerd door de temperatuursensoren, die de werkingstoestand van het sanitaire circuit aangeven.

De elektronische regelaar, geïntegreerd in de bediening, maakt het mogelijk om de temperatuur van het mengwater te beheren aan de hand van verschillende functionele programma’s, zowel voor de normale controle als ook voor de thermische desinfectiefase ter voorkoming van Legionella. Deze fase kan met het oog op het optimale beheer van de installatie automatisch worden gecontroleerd en geverifieerd: zowel de temperaturen als de desinfectietijden.

Digitale regelaar
De digitale regelaar voor de bediening van de mengklep is voorzien van een gebruiksvriendelijke interface, hij is eenvoudig te bedienen en geeft alle noodzakelijke informatie voor de goede werking van het mengventiel. Met éen bedieningsknop heeft u toegang tot alle functies van het menu om de operationele parameters, zoals de temperatuur, de status van de klep, de instellingen van de regelings- en thermische desinfectietijden, te selecteren en te controleren. Een speciale LDC-display met verlichting zorgt voor een onmiddellijke weergave van de bedrijfsomstandigheden.

Vereenvoudigde plaatsing
Regelaar-aansturing, bestaande uit één stuk, is zodanig ontworpen dat hij op de meest geschikte wijze kan worden geplaatst, om het zicht op en de bediening van de regelaar te vergemakkelijken. Dit zorgt voor een gemakkelijke aanpasbaarheid aan verschillende installatie-omstandigheden en een eenvoudiger beheer bij plaatsing in besloten ruimten of bij schaarse verlichting.

Opties

  • Een optioneel geheugensysteem maakt het mogelijk de aanvoer- en retourtemperatuur, de alarmen en de functionele statussen voortdurend te registreren, wat nuttig is om de werkingstoestand van de gehele installatie te controleren.
  • Geschikte relais maken het beheer van de alarmen en van de externe apparatuur mogelijk, bijvoorbeeld voor het laden van de accumulator voor warm water.
  • De regelaar is voorzien voor beheer op afstand, d.m.v. een optionele print  volgens specifieke MODBUS-transmissieprotocollen voor gebruik in Building Management Systems (BMS).