28 Oktober 2019

EKINEX: nieuwe aanwinst voor Caleffi

Caleffi heeft een minderheidsaandeel verworven in het kapitaal van EKINEX S.p.A., een onderneming actief in de domoticasector en onderdeel van de groep SBS.

EKINEX werd in 2012 opgericht met de aanwerving van een groep technische experts gespecialiseerd in domotica en in het bijzonder de KNX-standaard. Nadat de onderneming een eerste reeks gecertificeerde producten ontwikkelde, betrad ze de markt officieel in 2014. Hierna kwam ze in contact met de talrijke spelers in de sector van woning- en gebouwautomatisering, waaronder (interieur)architecten.

Vandaag is EKINEX actief in 98 landen over de hele wereld. De R&D-afdelingen hebben controlesystemen voor woningen en gebouwen ontwikkeld waarin de waarde van de domoticatechnologie en innovatie samensmelten met design en een oog voor detail.

Met deze aanwinst betreedt Caleffi de wereld van de woning- en gebouwautomatisering, die steeds nauwer aansluit bij watertechnologie en verwarming, vakgebieden waarin Caleffi al bijna 60 jaar een voortrekkersrol speelt.

CEO van EKINEX Gianni Storti zegt over de verwerving, die in juli plaatsvond, het volgende: "We hebben met CALEFFI de ideale partner gevonden om nieuwe opportuniteiten aan te grijpen binnen de snelgroeiende markt van de gebouwautomatisering. Er bestaan talrijke synergieën en contactpunten tussen onze beide bedrijven en we zijn ervan overtuigd dat dit tot een vruchtbare samenwerking zal leiden." 

Marco Caleffi, voorzitter van de Groep Caleffi, zegt: "Door onze toetreding in EKINEX zetten we de strategie van de groep verder om te groeien via externe verwervingen. We zagen in dat we onze portfolio van elektronische systemen en producten konden uitbreiden door expertise te integreren uit de snelgroeiende wereld van de domoticasystemen. Daarom hebben we deze groeiopportuniteit aangegrepen, terwijl we ook trouw blijven aan onze lokale verankering: dit heeft geleid tot een partnerschap tussen toonaangevende 'Made in Italy'-merken, wat onze betrouwbaarheid nog verder zal verhogen. De aanwinst zal vast en zeker een krachtige stimulans zijn voor de hele groep." 

De uitbreiding van de Caleffi Group is opnieuw het resultaat van de combinatie van complementaire expertise en gelijkgestemde mensen. Het verlangen om nieuwe perspectieven op globale markten te delen door gebruik te maken van de ervaring van de ene onderneming en de systemen van de andere, is nu al een feit. Wij hopen dat beide bedrijven wereldwijd zullen groeien.