10 Maart 2021

De MINICAL® ontluchters van Caleffi: klein, eenvoudig en doeltreffend

Het meest complete aanbod van automatische ontluchters vind je bij Caleffi. Door scherpe kwaliteitschecks en jarenlange ervaring durft Caleffi 100% kwaliteit te garanderen op haar ontluchters.

De crème-de-la-crème onder de ontluchters is de MINICAL®. Door een hygroscopisch kapje en een zeer groot ontluchtingsgebied onderscheid deze ontluchter zich van de anderen. In het kort is deze ontluchter klein, eenvoudig en doeltreffend te noemen.

Werking

De manier waarop een automatische ontluchter werkt is heel simpel. De afsluiter blijft gesloten door een vlotter die drijft op het waterniveau. Wanneer er zich in deze ruimte lucht verzamelt, zakt het waterniveau en wordt het ontluchtingsventiel geopend. De lucht ontsnapt nu, waardoor het waterniveau weer stijgt en het ontluchtingsventiel zich weer sluit.

Luchtproblemen

Lucht in een installatie zorgt eigenlijk alleen maar voor problemen. Denk aan regelmatig handmatig ontluchten, storende en/of borrelende geluiden in de radiatoren en radiatoren die niet de gewenste warmte afgeven. Op de lange termijn kan lucht ook grotere problemen veroorzaken, zoals het doorroesten van radiatoren en leidingen of pompen die vroegtijdig stuk gaan.

Deze problemen zijn eenvoudig te voorkomen door een automatische ontluchter te plaatsen. Deze ontluchters verwijderen lucht uit de installatie zonder dat dit handmatig gedaan hoeft te worden. Ook wordt voorkomen dat lucht zich ophoopt in radiatoren of leidingen. Daarmee wordt lawaai, corrosie en cavitatie vermeden. Het is dus een kwestie van: kleine investering, grote opbrengst.

Bekijk hier het volledig assortiment ontluchters