25 Juli 2017

De Caleffi Groep kondigt de overname aan van CRISTINA

De Caleffi Groep, Italiaans marktleider van de productie van componenten voor verwarmings-, klimaatregelings- en sanitaire installaties, kondigt de overname aan van CRISTINA, een Italiaans bedrijf dat al sinds 1949 kwalitatief hoogstaande kranen produceert en eigenaar is van de merken Cristina Rubinetterie en SILFRA.

Het gaat hier om een belangrijke transactie tussen twee ondernemers die elkaar al jarenlang kennen, elkaar waarderen en binnen hetzelfde gebied en dezelfde culturele omgeving actief zijn, met dezelfde arbeids- en ondernemingszin.

Marco Caleffi en Alberto Cristina zijn er op natuurlijke wijze in geslaagd om tot een volwaardig akkoord tussen de beide partijen te komen. En zo werd op 29 juni de overname bezegeld waarover Marco Caleffi, de voorzitter van de Groep, het volgende wist te zeggen:

“Ik zou de toetreding van Cristina tot de Caleffi Groep willen omschrijven als een overdracht. Het is altijd de prioriteit geweest van Alberto om het eigen bedrijf, het bedrijf van zijn vader, over te laten aan een vertrouwd persoon die de voortzetting van de dagelijkse activiteiten zou garanderen, die niet alleen bestaan uit processen en producten, maar ook uit toewijding voor het werk, territorialiteit, investeringen en constante aandacht. Tegen deze achtergrond is de aanstelling tot Voorzitter van Cristina zowel iets om trots op te zijn alsook een handelsopportuniteit. Cristina is een degelijk merk met een sterk verhaal, een uitstekende positie en vernieuwende designproducten die zowel in Italië als in het buitenland gekend zijn. Om die redenen zal het merk Cristina verder ondersteund en gevoerd worden met het oog op een progressieve groei die in ieder geval de identiteit van het merk en van het product weet te beschermen.”

We zijn vastbesloten om het Italiaanse verkoops- en distributienet van Cristina te behouden, los van dat van Caleffi. - zo verklaarde Daniele Mazzon, de nieuwe Algemeen Directeur van Cristina Srl - We zijn er hoe dan ook van overtuigd dat enkele samenwerkingsverbanden, samen met goed opgezette logistieke mogelijkheden voor Caleffi op de buitenlandse markten, een mooie kans kunnen betekenen voor een verdere uitbouw van Cristina op plaatsen waar het merk nog niet aanwezig is”.

Zoals bij ieder nieuw project leidt deze nieuwe energie tot de opmaak van plannen voor de toekomst. In het geval van Cristina betekent dat de verdere uitbouw van de bedrijfsstructuur, marketinginitiatieven om de recent in Milaan geopende showroom Cristina Brera een centrale en strategische rol te laten spelen en de voorstelling van nieuwe designoplossingen voor badkamerkranen.

Door differentiëring van de eigen investeringen kiest de Caleffi Groep, die het Italiaanse hart vormt van een internationale groep die in meer dan 70 landen wereldwijd actief is, ervoor om zich op de markt van de sanitaire kranen te wagen en aldus het merk Cristina continuïteit en groei te garanderen. Dat is een belofte gedaan tussen mensen.