19 November 2020

Caleffi’s veiligheidsgroepen op een rij

Om je drinkwaterinstallatie optimaal te beschermen, maak je gebruik van een veiligheidsgroep. Een veiligheidsgroep is van duurzame kwaliteit, compact en eenvoudig te installeren.

Veiligheidsgroepen worden in waterinstallaties toegepast ter bescherming van combi-ketels en boilers. Hij bestaat uit verschillende onderdelen met de volgende drie functies:

  • Afsluiten: de groep isoleert het waterleidingnet en maakt controle en onderhoud van het boilercircuit mogelijk;
  • Drinkwaterbescherming: de groep voorkomt dat warm water kan terugstromen in het koudwaternet;
  • Veiligheid: de groep voorkomt dat de vloeistofdruk in de boiler te hoog kan worden.

Het assortiment veiligheidsgroepen van Caleffi wordt steeds uitgebreid. Aan de bestaande series 5261 en 528, wordt nu serie 5265 toegevoegd.

De eerste serie, serie 5261, is een eenvoudig en betrouwbaar product van goede kwaliteit. Er zijn verschillende uitvoeringen voor horizontale en verticale installatie, al dan niet met een INOX zitting. Ook zijn er meerdere aansluitmaten beschikbaar en is de stromingsrichting haaks. Deze serie is Belgaqua gekeurd.

Serie 528 is een modulaire en draaibare veiligheidsgroep van hoge kwaliteit. Door het draaibare lichaam is deze groep zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Het compacte ontwerp zorgt voor een eenvoudige installatie en onderhoud. De veiligheidsklep kan vervangen worden, indien nodig.
Ook wordt de serie compleet met afsluiter en controleerbare terugslagklep geleverd. De 528 is beschikbaar in 2 aansluitmaten en zowel KIWA als Belgaqua-gekeurd. De stromingsrichting van deze serie is rechtdoor.

De nieuwste veiligheidsgroep serie 526554 veelzijdig, duurzaam en compact. Deze kwalitatieve veiligheidsgroep is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en is daardoor ook uitermate bestand tegen aantasting van vuil, wat resulteert in een uitermate lange levensduur.
De veiligheidsgroep is volledig draaibaar. Het gepatenteerde clips-bevestigingssysteem maakt en gemakkelijke een snelle installatie – horizontaal of verticaal – mogelijk. 
De veiligheidsklep is 360° draaibaar en kan zelfs vervangen worden zonder de volledige veiligheidsgroep te demonteren.
Deze serie is Belgaqua gekeurd en beschikbaar in aansluitmaat 3/4”. De stromingsrichting van deze groep is haaks.