04 December 2019

Caleffi presenteert unieke vuilafscheider op Install Day

Op 22 november jl. was Caleffi wederom te vinden op Install Day in de Brussels Kart Expo, dé vakbeurs voor professionals uit de installatiesector. Hier presenteerde Caleffi enkele nieuwigheden, zoals de unieke vuilafscheider voor de utiliteit DirtmagClean® en de nieuwste generatie afleversets SATK22/32, maar ook haar oude vertrouwde gamma van lucht- en vuilafscheiders, componenten voor drinkwaterinstallaties en producten voor het inregelen van de installatie.

Nieuwe generatie afleversets SATK22 en SAT32

Op het gebied van verwarming heeft Caleffi op Install Day zijn nieuwe generatie afleversets (ook wel satellietunits of distributie-units genoemd) gepresenteerd voor toepassing in warmtenetten enerzijds en centrale stookplaatsen en combilussystemen anderzijds. “Deze afleversets gaan meer en meer toegang krijgen, zeker naar aanleiding van de klimaatdoelstelling moeten we allemaal CO2-vrij zijn. In gebouwen gaan we afstappen van de traditionele gaswandketels en gaan we werken met afleversets, die zorgen voor zowel verwarming als koeling.”, aldus Mauro Manfredi. De afleversets van Caleffi beschikken over een aantal eigenschappen die uniek zijn in de markt. De programmeerbare warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je snel warm water krijgt wanneer de kraan wordt opengedraaid omdat het water al op temperatuur wordt gehouden in de warmtewisselaar. Uniek is dat deze functie te programmeren is op momenten dat de gebruiker verwacht veel warm water nodig te hebben. Op die manier bespaart hij veel kosten zonder in te leveren op comfort. De intelligente aansturing van de afleversets van Caleffi kan gekoppeld worden met een gebouwbeheersysteem, waardoor de installateur vanop afstand aanpassingen kan doorvoeren of preventief onderhoud kan inplannen. Verder zijn er componenten ingebouwd ter bescherming tegen onbalans in het hydraulisch systeem zoals een waterslagdemper en een drukverschilregelaar.

Unieke vuilafscheider voor cv-installaties in de utiliteit

Ook de DirtmagClean® werd uitgebreid voorgesteld op de beurs. In veel utiliteitsgebouwen blijven ijzer en andere vuildeeltjes zich opstapelen in de cv-installaties met debietverlies en verlies in vermogen tot gevolg. Op langere termijn leidt de constante aanzet van magnetiet zelfs tot een hoger verbruik en kans op onherstelbare schade. "Ook al zijn er al heel veel goede producten al op de markt, zoals wij die ook leveren, hebben we toch gemerkt aan oudere gebouwen dat het niet evident is om al het vuil in elke hoek van het gebouw eruit te krijgen. Dat is de gedachtegang achter de ontwikkeling van de DirtmagClean geweest.”, stelt Mauro Manfredi. De DirtmagClean® is een volautomatische vuilafscheiderunit die in staat is om vuil maximaal te verwijderen met de hoge efficiëntie van een magnetische vuilafscheider. Hij reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt. "Dit proces gebeurt dus volledig automatisch, wat een unieke oplossing in de markt betekent.", heeft Manfredi er tenslotte aan toe te voegen