07 Februari 2017

CALEFFI ACADEMY 2017

Het opleidingsprogramma voor 2017 is in volle gang! In twee verschillende opleidingsdagen wordt gesproken over inregelen en drinkwaterbeveiliging. Deze opleidingen zijn gratis toegankelijk voor alle HVAC-professionals. Je leert er de basics voor het ontwerpen van duurzame installaties. Bovendien kun je er kennis maken met de ondersteunende diensten van Caleffi.

Opleiding inregelen

De opleiding over inregelen is inmiddels afgelopen. Wil je de informatie nog eens nalezen? Dat kan hier.

Opleiding drinkwaterbeveiliging

Ook in deze opleiding doorlopen we a.d.h.v. verschillende projecten een breed spectrum van drinkwaterbeveiliging: verschillende sanitaire installaties, legionellapreventie, terugstroombeveiliging, drukverschillen en waterslag.
Tijdens de opleiding in België zal ook de nieuwe BBT-richtlijn aan bod komen.

De opleiding drinkwaterbeveiliging in Nederland is al afgelopen, de presentatie kun je hier teruglezen.

Extra dit jaar is een Workshop Hydronic Design. Deze opleiding is bedoeld voor professionals die (willen) gebruik maken van de Caleffi Hydronic Design software en hun engineering-kennis verder willen uitdiepen.

Workshop Hydronic Design

Deze workshop is een specifieke opleidingsdag rond de Caleffi Hydronic Design software. Je leert er de basics om in de software een hydraulisch concept te ontwerpen en te optimaliseren. Je krijgt er alle tips & tricks mee. Meer informatie hierover kun je hier vinden voor Nederland of hier voor België.

PROGRAMMA

De opleidingsdagen starten om 10u00 en eindigen om 17u00. Er is een lunch voorzien. Tijdens de opleiding zal ook telkens een gastpreker een interessante bijdrage leveren. Meer details over het programma volgen snel!

GASTSPREKERS

De behoefte van het sanitaire warm water t.o.v. ruimteverwarming neemt ondertussen een ruim aandeel in van het totale energieverbruik in. Ruben Delvaeye, Researcher WTCB-CSTC, zal tijdens de opleiding 'Drinkwaterbeveiliging' in België komen spreken over het dimensioneren van sanitaire waterdistributie-installaties volgens norm DIN1988:300: het bepalen van  diameters van sanitaire koud- en warmwater distributieleidingen bepaald, zowel voor vertakte systemen als voor circulatieleidingen.

Vorige gastsprekers

Tijdens de opleiding 'Inregelen' sprak Robert Doornebos, Product Manager bij REMEHA in Nederland over de effecten van een (niet-) ingeregelde installatie op de ketel. 

Irene van Veelen, ISSO-projectcoördinator Water & Gas, vertelde tijden de opleiding 'Drinkwaterbeveiliging' in Nederland alles over hoe installateurs met de nieuwe ISSO-publicatie 30 aan de slag kunnen, net als met de vernieuwde Waterwerkbladen. Hoewel de herziening van Publicatie 30 een zeer actueel thema is, is het onderwerp in deze publicatie nog relatief onbekend bij installateurs, adviseurs en groothandels. Tijd om daar verandering in te brengen!
 

SCHRIJF JE SNEL IN

Om de opleidingsdagen interactief te houden, zijn de plaatsen beperkt. Schrijf je dus snel in om jezelf van een plaats te verzekeren. Inschrijven kan via deze link voor België en deze link voor Nederland.

Belangrijk: deelname aan de opleidingsdagen van Caleffi Academy zijn gratis. Echter, bij een no-show zal een no-show bedrag aangerekend worden van 60 euro. Lees onderaan deze pagina de algemene voorwaarden.

 

SUBSIDIE VOOR HET VOLGEN VAN OPLEIDINGEN

België
De Caleffi Academy-dagen zijn erkend door het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid. Als deelnemer heb je dus recht op subsidie. Surf naar www.fvb.be voor contactgegevens in jouw regio.

Nederland
Voor OTIB aangesloten bedrijven bestaan er subsidiemogelijkheden. Kijk voor de actuele mogelijkheden en voorwaarden op www.otib.nl.

* Caleffi is sinds 2017 ook officieel kennispartner van ISSO.