31 Oktober 2019

Beveilig je drinkwaterinstallatie met de veiligheidsgroepen van Caleffi

Caleffi helpt je je drinkwaterinstallatie te beschermen. Veiligheidsgroepen zijn compact, gemakkelijk te installeren en van duurzame kwaliteit.

Veiligheidsgroepen zijn toestellen die in waterinstallaties worden toegepast om combi-ketels en boilers te beschermen. Ze bestaan uit verschillende onderdelen die de volgende functies hebben:

  • Afsluiten: ze isoleren het waterleidingnet en maken onderhoud en controle van het circuit van de boiler mogelijk;
  • Drinkwaterbescherming: ze voorkomen dat warm water terug kan stromen in het koudwaternet;
  • Veiligheid: ze voorkomen dat de druk van de vloeistof in de boilers gevaarlijk hoog kan worden;

Caleffi heeft verschillende series veiligheidsgroepen in haar assortiment. Allereerst serie 5261, een eenvoudige veiligheidsgroep met verschillende uitvoeringen voor horizontale en verticale montage, met of zonder INOX zitting. Een simpel product, kwalitatief en betrouwbaar, dat doet wat hij moet doen.

Een uitgebreidere versie is de serie 528, een modulaire en draaibare veiligheidsgroep van hoge kwaliteit. Dit product heeft een compact design voor een gemakkelijke installatie en onderhoud. Daarnaast is deze geschikt voor zowel horizontale als verticale plaatsing. Hij komt compleet met afsluiter en controleerbare terugslagklep. De veiligheidsklep kan worden vervangen.

Serie 528 zowel KIWA als BELGAQUA gekeurd en voldoet aan de vereisten van de Europese norm EN 1488. Tenslotte is de kunststof afvoertrechter conform de norm EN 1717.