20 March 2017

A VÍZ VILÁGNAPJA 2017 március 22-én

Az első víz világnap 1993-ban került megrendezésre, a Egyesült Nemzetek Közgyűlése által. Az eseményt az Egyesült Nemzetek Víz egysége koordinálja, és minden évben külön figyelmet szentelnek az édesvizekek.

Ezen év témája  a “Szennyvíz”

 

Az otthonainkban, városainkban és ipari létesítményeinkben keletkező szennyvíz nagy része kezeletlenül, bármiféle újrahasznosítás nélkül visszafolyik a természetbe. Sokan nem tudják, hogy a szennyvíz óriási újrahasznosítási potenciállal rendelkezik,és így nem csupán szennyező elem lehetne. Kezelés után, a kapott víz tisztaságától függően használható zöld területek öntözésére, gyártó- és ipari létesítmények hűtési rendszereiben, mezőgazdaságban és a többi.

A környezetvédelem és az öko-tudatosság elsődleges fontosságúak a Caleffi számára, amikor új termékeket és projekteket tervezünk, legfőképpen, amikor a vízről van szó, amely az épületgépészeti rendszerek legfontosabb közege. Két termékünket mindenképpen meg kell említeni, amikor víztakarékosságról és a szennyezés megelőzéséről beszélünk: a nyomáscsökkentő szelepekről és a visszafolyásgátló berendezésekről.

A nyomáscsökkentő szelepek olyan berendezések, amelyek csökkentik és stabilizálják a közműrendszerekből a háztartási rendszerekbe érkező magas és változékony víznyomást. Ezek a szelepek különböző verziókban is elérhetők (megdöntött, egyenes, szűrős, magas hőmérsékletekhez méretezett) és különösen alacsony zajszinten működnek. Egy alacsony, stabil nyomás kevesebb tiszta víz használatot jelent, amely nem csak a környezet számára hasznos, hanem a felhasználó pénztárcájának is.

A visszafolyásgátlók olyan hidraulikus védelmi berendezések, amelyek megakadályozzák a szennyezett víz visszafolyását a fő elosztó hálózatba. Ez a fajta visszafolyás olyan esetekben történik, amikor a fő elosztó rendszerben a nyomás megváltozik és ez a víz folyási irányát megváltoztatja. Az ökológiai balesetek és az egészségügyi veszélyek megelőzésére, ahogyan az az EN 1717 és EN 12729 európai szabványokban is szerepel, visszafolyásgátló berendezéseket szükséges telepíteni a közműhálózatok és a fogyasztói rendszerek közé, hogy megakadályozzák a két különböző minőségű víz érintkezését.

 

A víz az élet forrása. Nélküle nincs élet a Földön
Használjuk tehát okosan és védjük!

 


TERMÉKSKÁLÁNK