16 július 2018

Hatékony szennyeződés eltávolítás az idő múlásával is

A fűtési rendszerben lévő víz szerves anyagokat (például baktériumokat és algákat) és szervetlen anyagokat (például homokot, rozsdát, hegesztési maradékokat) tartalmaz. Ezek mellett a vízkőlerakódások (kalcium- és magnézium-csapadék, keménységet okozó sók) is hozzájárulnak a vezetékek eltömődéséhez és ezen utóbbi elemek felelősek a korrozív jelenségekért is. A korrózió egy olyan folyamat, amelyet a fémfelület többé-kevésbé mély felületi vékonyodása jellemez, ami a csőperforációhoz is vezethet.

A lerakódások, a korrózió és az eltömődések csökkentik a rendszer hatékonyságát, megakadályozzák a szabályozási elemek (például a hagyományos termosztatikus radiátorszelepek) optimális működését, magas zajszinteket okoznak, és néha csőhibák vagy berendezések hibáit is okozzák. Vegyük példának, hogy 1 mm, hőcserélőben lerakódott vízkő 10% -kal csökkenti a csere hatékonyságát és növeli az energiafogyasztást.

Egy, a C3 TISZTÍTÓ termékkel való átöblítés, a DIRTMAG kompozit iszapleválasztó beépítése egy elzárószelepekkel ellátott rendszerbe, és egy olyan védőszer használata, mint a C1 INHIBITOR, hozzájárul a fűtési rendszerben található víz ideális állapotban való fenntartásához, annak érdekében, hogy a rendszer nagyobb hatékonyságot és termikus hozamot biztosítson.

A C3 TISZTÍTÓ egy semleges formulát tartalmazó univerzális tisztítószer, amely alkalmas az új és a meglévő fűtési rendszerekből az iszap, vízkő és törmelék eltávolítására. Könnyen adagolható az iszap-leválasztó segítségével és kompatibilis a fűtési rendszerekben alkalmazott összes anyaggal, beleértve az alumíniumot is. A C3 TISZTÍTÓ rendkívül hatékony a vízkő és a magnetit diszperziójában, amelyek ezután az iszapleválasztóban eltávolításra kerülnek. A DIRTMAG iszapleválasztó golyós szelepei lehetővé teszik a benne felgyűlt szennyeződések egyszerű lecsapolását.

A DIRTMAG iszapleválasztó magában tartja a szennyeződéseket, még a mágneses jellegűeket is, az eltávolítható gyűrűben található két mágnes hatásának köszönhetően. A készülék használható hozzáférési pontként a TISZTÍTÓ és az INHIBITOR bevezetéséhez.

Öblítés után a C1 INHIBITOR-t ajánlott bevezetni a rendszerbe, amely egy molibdáton alapuló védő inhibitor, ideális a rendszer korrózió és lerakódások elleni védelmére. Ezzel a kis trükkel megőrizhetjük a rendszer hatékonyságát az idő múlásával.

Letöltés