29 April 2020

eXtra kiS Védelmi Csomag

A Caleffi bemutatja az új Védelmi Csomagot: az iszapleválasztó szűrőből és két kémiai adalékanyagból álló készletet, fűtési rendszerek tisztításához. Egyszerű megoldás a vízvezeték szerelők és karbantartó szakemberek munkájának egyszerűsítésére és a fűtési rendszerek nagyobb energiahatékonyságának biztosítására.

 

A technológiai fejlődés javította a fűtési és légkondicionáló rendszerek energiahatékonyságát, ugyanakkor érzékenyebbé is tette őket a különböző meghibásodásokra.

Védelmük érdekében az UNI8065: 2019 szabvány kémiai adalékanyagok és fizikai vízkezelő rendszerek kombinációjának használatát írja elő, amely képes megakadályozni a korróziót vagy a dugulást, és kiszűri a szennyeződéseket a meleg közegben. Míg a közepes méretű rendszerekben könnyű helyet találni az ilyen eszközök számára, a fali kazánokkal rendelkező független rendszerekben nehezebb.

Mint tudjuk, az iszapleválasztók meglehetősen helyigényesek, és a kémiai adalékanyagok használata sok munkaterületet igényel, ami nem mindig áll rendelkezésre. Az új Caleffi Védelmi Készlet tökéletes megoldás ezeknek a problémáknak a leküzdésére.

Az XS® kazán alatti mágneses szűrőt általában a szennyeződések leválasztására használják, de kényelmes hozzáférési pont is lehet a rendszerhez, ha az átöblítőkészletben található Gyors kémiai adalékokat használja.

A fali kazánok gyakran az otthon belterében találhatók, ezért fontos, hogy a tisztítóberendezések esztétikai szempontból is elfogadhatóak legyenek. A Caleffi XS® elegáns vonalai egy acélhálóval ellátott mechanikus szűrőrendszert rejtenek, amely csapdába ejti a közegben lévő összes szennyeződést az iszapleválasztó kamra és a mágnes hatására.

Egy háromirányú elzáró szelep választja el az iszapleválasztó kamrát a rendszer többi részétől. Ez megfelel a legtöbb fali kazángyártó követelményeinek és egyszerűsíti a karbantartási műveleteket. Ezenkívül a Caleffi XS® átlátszó ablaka lehetővé teszi az szennyeződés mértékének ellenőrzését és így csak akkor közbeavatkozni, amikor a tisztítás ténylegesen szükséges.

Az opcionális átöblítőkészlettel járó C1 Gyors Inhibitor megfelelő adagolása megvédi a rendszert a korróziótól és a lerakódásoktól. Alternatív megoldásként a C3 gyorstisztító is használható.

Ezeknek az adalékanyagoknak ugyanaz a kémiai összetételük, mint a hagyományosaknak, de nagy előnyük a palack formátumú csomagolás, amelynek köszönhetően akár nyomás alatt álló rendszerekhez is lehet használni.

Minden palack adalékanyag akár 150 liter vizet képes kezelni, ami egyenértékű 15 radiátorral vagy 120 m2 padló- vagy falfűtéssel, ami egy fali kazánrendszer átlagos mérete.

A Caleffi Védelmi Készlet KIT545900 ennélfogva képes kielégíteni a hatályos előírásokat még azokban a rendszerekben is, amelyekhez nehéz hozzáférési pontot találni az adalékanyagok bevezetésére, miközben biztosítja a teljeskörű tisztítást és a magas energiahatékonysági előírásokat a rendszer teljes élettartama alatt.