26 július 2017

A Caleffi Csoport örömmel jelenti be hogy felvásárolta az olasz CRISTINA vállalatot

A fűtési-, légkondicionáló- és vízvezetékrendszerek alkatrészeinek gyártásával foglalkozó vezető olasz vállalat, a Caleffi Csoport örömmel jelenti be, hogy felvásárolta az olasz CRISTINA vállalatot, mely Cristina Rubinetterie és SILFRA márkanév alatt 1949 óta gyárt csúcsminőségű csapokat és szerelvényeket.

Ez egy nagyon fontos üzleti megállapodás volt a két vállalkozó között, akik hosszú közös múlttal rendelkeznek, kölcsönös tisztelettel dolgoztak együtt, azonos munkaerkölccsel, üzleti felfogással és még azonos földrajzi területen is.

Marco Caleffi és Alberto Cristina természetesen minden szempontból teljes körű megállapodásra jutott. Ennek köszönhetően június 29-én megvalósult a felvásárlás, melynek alkalmából Marco Caleffi, a vállalatcsoport elnöke, a következő nyilatkozatot tette:

„Hiszek benne, hogy most, amikor a Cristina a Caleffi csoport részévé válik, az átadás rendkívül gördülékeny lesz. A Cristina Albertóhoz, ő előtte pedig az édesapjához tartozott, ezért számára mindig elsődleges fontosságú volt, hogy olyan személyre bízza a vállalatát, akiben megbízik, és aki biztosítja a vállalat mindennapi működését. Egy vállalat nem pusztán a folyamatokból és a termékekből áll, hanem a munka iránti elkötelezettségből, a helyi kapcsolatokból, a beruházásokból és a folyamatos odafigyelésből. Ennek fényében az, hogy a Cristina elnöke lettem, sokkal inkább büszkeség számomra, mint egy egyszerű üzlet. A Cristina egy szilárd márka csodálatos háttérrel és magasan pozícionált termékekkel, mely Olaszországban és külföldön is híres az innovációról és gyönyörű dizájnjáról. Ezért a Cristina márkaként megérdemli, hogy biztosítsuk számára a folyamatos fejlődést, mely megóvja a terméket és a márka identitását”.

„Határozott célunk, hogy a Caleffiétől elkülönítve megőrizzük a Cristina olaszországi logisztikai és kereskedelmi hálózatát.” – mondta Daniele Mazzon, a Cristina Srl újonnan kinevezett vezérigazgatója. „De meggyőződésünk, hogy erősségeink összevonása és a Caleffi jól kiépített logisztikai hálózatának kihasználása a külföldi piacokon kiváló lehetőséget teremt a Cristina számára, hogy fejlődjön és új távlatokra találjon.”

Ami az új projekteket illeti, a felvásárlással együtt járó lendület új jövőbeli terveket fog eredményezni. A Cristina esetében ezek a tervek a vállalati struktúra kialakításához és a marketingtevékenységek beindításához kapcsolódnak, melyek középpontjában a fürdőszobai csapok és szerelvények új dizájnmegoldásai, valamint a nemrégiben Milánóban megnyitott Cristina Brera bemutatóteremnek stratégiai szerepe van.

A Caleffi Csoport, mely a világszerte több mint 70 országban tevékenykedő nemzetközi vállalatcsoport olaszországi központja, a diverzifikáció mellett döntött, és belépett a csapok és szerelvények piacára, hogy biztosítsa a Cristina védjegy folytonosságát és jövőbeli növekedését. Az ígéret kötelez.

(Photo: Alberto Cristina és Marco Caleffi )