08 October 2019

A Caleffi bevásárolja magát az EKINEX-be

A Caleffi kisebbségi részesedést szerzett az SBS-csoport részét képező, a domotikában jártas EKINEX S.p.A. társaságban.

Az EKINEX-et 2012-ben hozták létre egy műszaki,  ezen belül is a domotikában, a KNX szabványban jártas szakértőkből álló csoporttal. Az első tanúsított terméksorozat fejlesztésének befejeztével, 2014-ben a vállalat hivatalosan is belépett a piacra, és ezáltal kapcsolatba lépett számos, a háztartási és épület-automatizálási szektorban működő szereplővel, köztük építészekkel és belsőépítészekkel.

Ma az EKINEX 98 országban működik világszerte. A K+F laboratóriumai olyan épület vezérlőrendszereket fejlesztettek ki, amelyek ötvözik az domotika technológiai innovációját az esztétikával és a részletekre való különös figyelemmel.

Ezzel az üzleti beruházással a Caleffi tagja lett a domotika világának, amely egyre szorosabban kapcsolódik a víz- és fűtési rendszerek világához, amelyben már közel 60 éve vezető szerepet játszik.

Az EKINEX vezérigazgatója, Gianni Storti így kommentálta a tavaly júliusban lebonyolított akvizíciót: „Úgy gondoltuk, hogy számunkra a CALEFFI az ideális partner az épületautomatizálás gyorsan fejlődő piacának egyre növekvő lehetőségeinek kiaknázásában. Sok szinergia és közös pont van két vállalatunk között, és bízunk benne, hogy ez eredményes együttműködést eredményez majd.”

Marco Caleffi, a Caleffi Csoport elnöke pedig így nyiltkozott: „Az EKINEX-hez való csatlakozással folytatjuk a csoport növekedési stratégiáját a külső akvizíciók révén. Ráébredtünk, hogy kibővíthetjük az elektronikus rendszerek és termékek portfólióját az domotikai rendszerek gyorsan fejlődő világának szakértelmével. Ezért megragadtuk ezt a lehetőséget, hogy növekedjünk, miközben hűek maradunk a gyökereinkhez: ez vezetett minket egy, „Made in Italy” vezető márkák közötti partnerkapcsolathoz, ami még inkább alátámasztja cégünk hitelességét. Ez az akvizíció bizonyosan azonnal lendületet fog adni az egész cégcsoportnak. ”

A Caleffi kibővülése ismét a szakértelmek kiegészülése és a hasonló gondolkodású emberek kombinációjának eredménye. A vágyunk, hogy új perspektívákat hozzunk létre a világpiacokon az egyik vállalat tapasztalatának és a másik technológiai rendszereinek kiaknázásával, mára már valósággá vált. Reméljük, hogy mindkét vállalat a növekedés útjára lépett.