01 Jul 2016

WiCal - Daljinsko upravljanje radijatorima

Caleffi je svoj proizvodni program proširio i upotpunio sa WiCAL termostatskim glavama. Kompaktan dizajn i prefinjena estetika čine ih pogodnim za bilo koju vrstu instalacije

WiCAL pretstavlja elektronski sistem za kontrolu temperature radijatora.

 

 

 

 

STAND ALONE sistem

Programabilna termostatska glava STAND ALONE za kontrolu jednog radijatora. Može se direktno programirati pomoću tastera osetljivih na dodir sa prikazivanjem temperature i režima rada na displeju. Sa integrisanim senzorom temperature. Takođe ima integrisan sensor za detektovanje otvorenog prozora, a to znači da ako dođe do naglog pada temperature elektronska termo glava zatvara dotok tople vode u radijator na 30 min.

Dnevno i nedeljno vreme programiranja. Mogućnost podešavanja tri programa (ručni, automatski i odmor) kao i dva temperaturna nivoa (ekonomičan i komforan) radi obezbeđivanja kompletne kontrole radijatora.

Jednostavna instalacija na termostatske radijatorske ventile pomoću spojnica za brzu montažu.

Zaštita od smrzavanja je uvek u funkciji i unapred podešena na 5oC.

 

Slika

Art.

Naziv

210500

Programabilna termostatska glava STAND ALONE

 

 

BEŽIČNI sistem

Bežični sistem se sastoji od kontrolera I elektronske termostatske glave za radijatorske ventile. Omogućuje regulaciju temperature po zonama čak i kod sistema centralnog grejanja.

Termostatske glave WiCAL omogućuju toplotni komfor uz uštedu energije za grejanje za oko 30-35% u odnosu na ručne radijatorske ventile.

Bežični više-zonski kontroler za upravljanje elektronskim termoglavama, omogućuje nezavisno podešavanje temperature svake prostorije posebno. Kontroler može regulisati temperature do 8 različitih zona sa najviše 4 elektronske termo glave u jednoj zoni (ukupno moće upravljati radom do 32 elektronske termo glave). Kontroler se može povezati sa senzorom za detekciju otvaranja prozora I upravljati radom ventila u skladu sa situacijom u prostoriji.

Dnebno i nedeljno vreme programiranja. Mogućnošt podešavanja tri programa: automatski, štednja i odmor.

Elektronska termo glava ima ugrađen temperaturni sensor. Međutim u uslovima kod kojih termo glava može osetiti spoljašnje uticaje ili ako je zaklonjena, preporučuje se korišćenje bežičnog senzora sobne temperature.

 

Slika

Art.

Naziv

210100

Bežični više-zonski kontroler za upravljanje elektronskim termo glavama

210510

WiCAL - Elektronska bežična termo glava

210001

Bežični sensor sobne temperature

210006

Klik taster – bežični prekidač bez baterije

 

 

Vazno je napomenuti da se pametan sistem kotrole grejanja WiCAL zasniva na EnOcean bežičnom standardu sa malom potrošnjom energije. Kontrolna jedinica i elektronska termo glava, imaju integrisanu EnOcean bežičnu tehnologiju, omogućuju bežičnu inteligentnu kontrolu grejanja za novoizgrađene ili objekte koji se adaptiraju. Linija proizvoda omogućava automatsko prilagođavanje toplote prema unapred definisanim parametrima i potrebama korisnika čime se štedi dragocena energija. Zbog bežičnog načina rada, komponente se mogu lako integrisati u sistem automatizacije zgrada, stvarajući veću fleksibilnost u planiranju i izvođenju sistema, kao i smanjenje potrošnje energije.

 


PRODAJNI LIST